Murat Akdoğan Vakfı, ''Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Eğitimi Projesi'' ile yetiştirme yurtlarındaki kızları meslek sahibi yapacak. Projenin açılışına katılan Bakan Egemen Bağış, "Bu proje, 100 kızımızın hayatında yeni bir ışık yakacak. Ülkemizi Avrupa Birliği standartlarına yükseltebilecek bir proje" dedi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Murat Akdoğan Vakfı'nca, Ataşehir Ethica Cerrahi Tıp Merkezi'nde düzenlenen "Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Eğitimi Projesi"nin açılışına katıldı. Bir konuşma yapan Bakan Bağış, "Bu proje, 100 tane kızımızın hayatında yeni bir ışık yakacak. Proje belki Türkiye'deki en büyük değil, bütçesi en büyük olanlardan değil ama ilham kaynağı olacak, örnek alınacak, model olacak, ülkemizi Avrupa birliği standartlarına yükseltebilecek bir proje. Burada devlet himayesi altında olan 100 genç kızımızın sağlık sektöründe meslek sahibi olması sağlanacak ama bunun da ötesinde binlercesine ilham verecek, umut kapısı açacak. Aslında vakıf zihniyeti, bizim kültürümüzde çok eski izleri olan bir süreçtir" diye konuştu.
Bakan Bağış, Maya takvimine göre 21 Aralık'ta kıyamet kopacağı iddialarına ilişkin de, "Bugünlerde bir hurafe dolaşıyor, deli saçması bir hurafe. Ama bu topraklar bereketlidir. Sadece Şirince değil, her yeri bereketlidir, yaşanacak yerlerdir çünkü bu toprakların 'maya'sında sevgi vardır" diye konuştu.
2007'den bu yana inşa edilen okul sayısının 214'ü geçtiğini ifade eden Bakan Bağış, sözlerini şöyle tamamladı:
"Son dört ay içerisinde ise Pakistan, Somali, Moldova'ya 58 ambulans hibe ettik. Sadece Nijerya'da 19 bin 400 kişiyi sağlık taramasından geçirdik. Yani Türkiye gelişiyor, büyüyor."
Konuşmasının ardından Bakan Bağış, genç kızlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
"Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Eğitimi Projesi" kapsamında Ethica Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 10 aylık bir eğitim programıyla, gençlerin gelecek vaat eden iş kollarında meslek edinmeleri sağlanacak.
(Cİ-ET-OK-Y)

21.12.2012 16:23:08 TSI

Editör: Wan Haber