Diyarbakırlı bir grup gencin sosyal paylaşım sitesi üzerinden kurduğu "Yardıma Bende Varım" grubu, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binasında kimsesiz çocuklarla buluştu.
Palyaço ve çeşitli eğlencelerle çocukların eğlendiği etkinlikte ayrıca, kurulan uzay çadırında çocuklar 3 boyutlu film izlemenin keyfini yaşadı. Grubun başkan yardımcısı Sıtkı Veran Telli, projelerinde, Diyarbakır halkından beklentinin üzerinde destek aldığını söyledi. Telli, "Bu bizi fazlasıyla mutlu etti. Diyarbakır halkının senelerden beridir süregelen kültürlerindeki en önemli değerlerden olan yardımlaşma duygusunu hala korumasını, büyük bir zenginlik olarak gördük ve bu zenginliği devam ettirerek gelecek nesillere aktarma görevini aldık. Tabi bu görev her ne kadar zor olsa da Diyarbakır halkının maddi ve manevi yanımızda olduğunu bilmek, onların desteğini görmek, bize aldığımız bu görev karşısında yalnız olmadığımızı gösterdi" diye konuştu.
Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinde grup kurduklarını belirten Telli 'kimsesiz çocuklar' ifadesine de karşı olduklarını söyledi. Telli, "Yurtlarda bulunan çocuklar kimsesiz değillerdir. Aileleri veya yakınları tarafından yaptıkları yanlışlar yüzünden devlet tarafından korumaya alınan bu çocuklar, aslında halkın çocuklarıdır. Nasıl ki Diyarbakır Surları, On Gözlü Köprü, Dört Ayaklı Minare, Ulu Camii Diyarbakır'ın bir parçası ve ayrılmaz bütünüyse, bu çocuklar da Diyarbakır'ın öz çocukları ve ayrılmaz bir bütünüdür. Onları bağrımıza basmalı, onlarla vakit geçirmeli ve bizim ailemizden bir birey olduklarını asla ve asla unutmamalıyız. Nasıl ki anne ve babalar çocuklarının doğum gününü kutluyorsa, onları kaybetmemeyi göze alamıyorsa, Diyarbakır çocuklarını da öyle sevmeli ve korumalıdır" diye konuştu.
(MY-AKK-Y)

09.12.2012 13:28:03 TSI

Editör: Wan Haber