Karabük Valisi İzzettin Küçük, kimsesiz çocukları ailelerin evlatlık alabileceğini, devletin de buna maddi anlamda destek olacağını söyledi.
Karabük Valisi İzzettin Küçük, 2013 yılında yatırımaların devam edeceğini, çalışmaların milletvekilleri, kaymakamlar ve belediye başkanları ile uyum içinde olacağını söyledi. Nisan aylarında 5-6 tane projenin ihalesinin yapılacağını kaydeden Vali Küçük, "Tapu Kadastro Müdürlüğüne yer bakıyoruz, yer bulduğumuz an çalışmalarını orada yürütecekler. Sayın eski meclis başkanımızın destekleriyle kapalı spor salonu ve gençlik merkezinin yerleri tahsis edildi, gençlik merkezinin şuan proje çizimini yapıyoruz, bir iki ay içinde ihalesi yapılmış olacak. Gençlik merkezi büyük bir tesis olacak, spor salonları, okuma salonları, sanat icra edilebilecek sınıflar olacak, basketbol sahası falan da olacak. 2013 yılında uygulamaya koyacağımız projeler var. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsise başlayacağız, eskisi gibi yer alıp beklemek yok. Yatırım yapmak isteyen firmalar var, onlar öncelikli olmak üzere Mayıs ayında yer tahsisi yapılacak. Turizmle ilgili ilimizin adını duyuracak projeler çiziliyor. Nisan aylarında yaklaşık 5-6 tane projenin ihalesini yapacağız. Bu çalışmalarımız belediyelerimiz, kaymakamlarımız, miletvekillerimizin uyumuyla devam edecek. Birçok tesisin hizmete açıldığını göreceğiz. Karabük'ün şehir kimliğinin çok daha güçlü geçireceği bir 2013 yılı olacak, istihdamda daha da artış olacak. İntibak yasasından dolayı emeklilerimizin maaşlarına ciddi artışlar geliyor, aylık 7-8 milyon TL civarında ilimize kaynak girişi olacak. Geçen seneye göre daha fazla kaynak girişleri olacak. Öğrenci bakımından da, işçiler bakımında da olacak. KARDEMİR'de toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor, buradan çıkacak para bu ile yansıyacak. İlin ekonomik hacmine yeni paralar girecek. Buda esnafı, halkımızın, iş adamlarının hayat seviyesini yükseltecek unsurlar" dedi.
KİMSESİZ ÇOCUKLAR AİLEYE KAVUŞACAK
Vali Küçük, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan proje kapsamında kimsesiz, yetim çocukları evlatlık alan ailelere maddi olarak da yardım yapılacağını belirterek şunları şöyle konuştu:
"Başbakanımızın eşleri Emine Hanımefendinin önderliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın himayelerinde gerçekleştiriliyor. İllerde de vali eşleri, valilik bunun içindedir. Bunun amacı, ilimizde özellikle yetim, öksüz, yurtlarda kalan çocukların sıcak bir yuvaya sahip olması. Devlet bunu destekliyor, bu güzel bir şey. Bunun bir de maddi yönü var, eğer evlat edinen aile, hanım efendi çalışmıyorsa sigortasını devlet ödeyecek, ayrıca bu ailelere devletin duruma göre her ay 450-500 TL yardımı olacak. Annelerin sigortaya geçilmesi iyi bir uygulama, onların da geleceğine güvenle bakmasına vesile olacaktır. Bu projeyi ileriki günlerde daha da genişleterek, muhtarları, devlet görevlilerini, sivil toplum örgütü liderlerini çağırarak el ilanları, bilgilendirme toplantıları yapacağız. Karabük'te buna sahip çıkılacağına inanıyorum. Çocuklar sevgi dolu sıcak bir yuvaya sahip olurlar."
(ET-ET-Y)

04.01.2013 15:34:52 TSI

Editör: Wan Haber