Van’daki Çocuk Evleri’nde kalan öğrenciler, kendi harçlıklarıyla maddi durumu kötü olan 3 aileye her ay aldıkları gıda malzemesiyle yardım ediyorlar. Çocuk Evleri Van Koordinatörü Tarık Mataracı, çocukların sorumluluk bilincine sahip olmaları için böyle bir fikir ortaya attıklarını ve bu düşüncenin çocuklar tarafından da kabul gördüğünü söyledi. Çocukların böylelikle devletten aldığı harçlıkla yardıma muhtaç ailelere yardım elini uzattığını belirten Mataracı, “Öğrencilerimiz her ay harçlıklarından biriktirdiği paralarla kendileri gidip bir ailenin ihtiyacı olan temel gıda malzemelerini alıyor. Daha sonra onlarla birlikte aileleri ziyarete gidip hediyeleri teslim ediyoruz. Şu anda 3 aile tespit ettik ve çocuklar bu ailelere her ay yardım ediyor. Bu mutluluğu hem ailelerin hem de çocukların gözlerinde görebiliyoruz. Başta öğrencilerinin olmak üzere bütün insanlarda bu sorumluluk bilincinin oluşmasını istiyoruz” dedi.

“ALAN EL DEĞİL VEREN ELİZ”
Daha önceleri başkalarının kendilerine yardım elini uzattıklarını hatırlatan Havva Berhe, "Biz, maddi durumu kötü olan insanların unutulmamasını istiyoruz. Sonuçta onlar da bizlerden biri. En azından biz geldiğimiz yeri ya da çektiğimiz sıkıntıları unutmamalıyız. Artık alan el değil, veren eliz” ifadelerini kullandı.

“YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ”
Yardım edilen ailelerden Firuze Alkan da, "Çocuk evinde kalan kimsesiz çocuklar, zaman zaman evin temel ihtiyacı olan gıda malzemesini alıp getiriyorlar. Bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Ancak şu an kaldığımız ev depremde ağır hasar gördü. Yetkililer bu konuda bize yardım elini uzatsalar çok memnun oluruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber