Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi, 'Okuyan Nesiller' kampanyası çerçevesinde Van'da maddi durumu iyi olmayan 4 bin öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıttı.
Mustafa Cengiz İlköğretim Okulu'nda düzenlenen yardım dağıtım töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, "Türkiye'de ve dünyada ihtiyaç sahiplerine el uzatan bir yardım kuruluşu olan Kimse Yok Mu Derneği'nin Vanlı öğrencilere de kırtasiye yardımında bulunmaları nedeniyle kendilerine teşekkür etti.
Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çalımlı ise, Türkiye genelinde hedeflerinin 30 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu belirtti. Depremde hasar gören Mustafa Cengiz İlköğretim Okulu'nda eğitim gören bin 342 öğrenciye yardımda bulunduklarını ifade eden Çalımlı, "Kimse Yok Mu ailesi olarak en güzel yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımızın yüzlerinde açacak tebessümler bizim için en güzel tebessümler olacaktır" dedi.
2012-2013 eğitim öğretim döneminde ilde 25 okulda kırtasiye yardımında bulunduklarını vurgulayan Çalımlı, "Okullarımızda toplamda 2 bin öğrencimize hediye paketlerini ulaştırdık. Bugün ile birlikte bu sayımız 4 bine ulaştı. Yapılan yardımların tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Kırtasiye yardımlarını yetkililerden alan öğrenciler ise, yapılan yardımlardan dolayı Kimse Yok Mu Derneği'nin yetkililerine teşekkür ettiler.
(ATL-MSA-Y)

18.02.2013 17:51:34 TSI

Editör: Wan Haber