Kimse Yok Mu Derneği öncülüğünde başlatılan 'Kış Geldi Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyası çerçevesinde toplanan 2 TIR yardım Suriye halkına ulaştırılmak üzere dualarla Sakarya'dan Hatay ve Gaziantep'e gönderildi.
Suriye'ye, Kimse Yok Mu Sakarya Şubesi tarafından gerçekleştirilen organizasyonla toplanan 45.5 tonluk gıda yardımı, insani yardım kampanyasında 24 tonluk gıda taşıyan ilk TIR Suriye'nin Halep şehrine gönderilmek üzere Gaziantep'te bulunan Dernek personeline teslim edildi. Yaklaşık 21.5 ton un yardımından oluşan ikinci TIR ise Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki mülteci kampına gönderildi.
Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şube Müdürü Mevlüt Kızılay, "Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek, yaralarını hafifletmek adına içerisinde 45.5 Ton gıda iki TIR'a yüklenmiş olarak Suriyeli kardeşlerimize gönderdik" dedi.
Yapılan yardımların devam etmesi gerektiğinin altını çizen Kızılay, Suriye'deki savaş bir gün bitse bile ülkenin harap durumda olduğunu ifade etti. "Kimse Yok Mu olarak ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanındayız" diyen Kızılay, "Gönüllülerimizin desteği ile yaptığımız her yardım bundan sonrada artarak devam edecektir. Nerede düşmüş birisi varsa el ele vereceğiz" diyerek gönüllüleri yardımda bulunmaya çağırdı.
100 binden fazla Suriyelinin Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Kızılay, yardım kampanyalarının hız kesmeden devam edeceğini belirterek, "Sakaryalı hayırsever iş adamları ve vatandaşlarımız büyük bir özveri göstermiştir. İlk olarak 2 TIR yardım Suriye halkına ulaştırılmak üzere Hatay ve Gaziantep illerine gönderildi. Kardeşlerimizin bu zor zamanlarında yanlarında olmamız gerekiyor. Orada yaşanan bu olaylar bizim ülkemiz de yaşanabilirdi. Kardeşlerimizin yaşadığı bu olumsuz duruma duyarsız kalmayan Sakarya halkına teşekkür ediyoruz. Yardım kampanyamız artarak devam edecek. Şimdilik 2 TIR gönderdik. Beklentimiz o dur ki bu TIR'ların sayısı 3 olsun, 4 olsun. Hayırseverlerimizi yardım kampanyamıza destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.
(SC-İÇ)

11.02.2013 13:08:54 TSI

Editör: Wan Haber