Yerli perakendenin öncü şirketlerinden Kim Marketler Zinciri, 2013 yılının son yatırımını İstanbul Bahçeköy'e yaptı. 2013 yılında fiziki olarak yüzde 12, satış bakımından da yüzde 20 büyüme sağladıklarına dikkat çeken Genel Müdür Hamit Akçay, "2014 yılında 100 mağazaya ulaşarak 400 yeni istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Mağaza ve operasyonel faaliyetler için 10 milyon TL yatırım yapmayı ve yüzde 25 büyümeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 


Kim Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay, Bahçeköy mağazası açılışında yatırım hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kim marketler zinciri olarak 69 olan mağaza sayılarını 2013'te 78'e yükselterek fiziki olarak yüzde 12 satışlarda da yüzde 20 düzeyinde büyüdüklerini anlatan Genel Müdür Hamit Akçay, "Kendimiz için koymuş olduğumuz yıllık büyüme hedefimizi gerçekleştirmiş olduk. Bunun yanı sıra Tekirdağ ve Edirne bu yılşube açtığımız yeni iller oldu. Sektör 2013 yılında yoğun rekabet ve karsızlık gerçeğiyle daha fazla yüzleşti. Pazar adet yahut hacimde değil ancak ciro olarak büyüyebildi. Bu nedenle maliyetler yükseldi ama karlılıklar azaldı. Kim marketler zinciri olarak her yıl ortalama %20-25 bandında büyüyoruz. Bu yıl da yüzde 20 büyüyerek performansımızı sürdürdük. 9 yeni mağaza açarak 200 kişilik istihdam imkanı oluşturduk. 2014 yılında da karlılıklar azalmaya devam edecek. Kar elde edemeyen sektör oyuncularının bir kısmı yıpratıcı rekabetin etkisini hissedecek. 2014 perakende sektörü açısından çok daha zor bir yıl olacak. Zor koşullara kendini adapte etmeye dönük yönetim anlayışımız ve güçlü sermaye yapımız sayesinde 2014 yılından umutlu, sektör açısından endişeliyiz" diye konuştu.


2014 yılı sonunda psikolojik sınır olan 100 mağazaya ulaşmayı hedefleyeceklerini ifade eden Akçay, "Öngörmüş olduğumuz büyüme oranına uygun olarak 400 kişilik yeni istihdam imkânı oluşturmuş olacağız. Marmara bölgesinde büyümeye devam edeceğiz. Hedefimiz Marmara bölgesinde yatırıma değer derinliğe ve hacme sahip her yere ulaşmak. Marmara bölgesindeki liderliğimizi pekiştirmeye devam edeceğiz. 2014 yılında 10 milyon TL'lik yatırım bütçesi hedefliyoruz" diye konuştu.

Editör: Wan Haber