Kilis'te konteyner kentte kalan iki Suriyeli, düzenlenen törenle dünya evine girdi.
Suriye'de çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye gelen Abdulile Dendeş (25) ile Semiha Balta (25) görücü usulü ile birbirlerini beğenerek evlenme kararı aldı. Dendeş ile Balta ailelerinin mutlu gönüne AFAD yetkilileri de ortak oldu. AFAD Kilis Öncüpınar Konteyner kent kamp Müdürü Yavuz Kaya ve AFAD çalışanları, ilk önce damadı alarak konvoy halinde gelin Semiha Balta'nın evine geldi. Burada gelin alındıktan sonra konvoy ile damadın yaşadığı konteynere geçildi. Gelin aracı Türk ve Suriye bayraklarının bulunduğu balonlar ile süslendi. Daha sonra AFAD Kilis Öncüpınar Konteyner kent kamp Müdürü Yavuz Kaya gelin damada hediye verdi. Gelin ve damadın konteynere girdiği sırada bazı Suriyeli gençlerin marş söylemeleri dikkat çekti.
Damat Abdulile Dendeş, yaptığı konuşmada, annesinin gelini görerek beğendiğini belirterek, "daha sonra kendisinin gelini görerek beğendim. Oda beni gördü beğendi, Eşim ile aynı konteynerde yaşayacağız. Ailemiz ile birlikte yaşayacağız. Düğün isteme hepsi bir aya içerisinde oldu" diye
Basın mensuplarının savaş bitince ülkelerine dönecek misiniz sorusuna damat Abdulile Dendeş, "Hiç kimse ülkesinden vazgeçmez" yanıtını verdi.
(MAD-YHY-Y)

07.02.2013 21:49:16 TSI

Editör: Wan Haber