Kilis'te yarı yıl tatiline giren 32 bin 440 öğrenci karne aldı.
Hürriyet İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen karne törenine, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis milletvekili Opr. Dr. Fuat Karakuş, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, daire amir ve müdürleri katıldı.
Karne töreni öncesi okul bahçesinde öğrenciler halk oyunları gösterisi yaptı.
Vali Süleyman Tapsız, ilk okul birinci sınıfta okuyan öğrencileri okuma testinden geçirdi. Öğrencilerin performanslarından memnun olan Vali Süleyman Tapsız, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Öğretmeler ve öğrenciler ile sohbet eden Vali Tapsız ve beraberindekiler daha sonra karne dağıttılar. Vali Süleyman Tapsız, burada yaptığı konuşmada, "Her güne yeni bilgi ve becerilerle donanmak üzere başladığınız, kendinizi her açıdan geliştirdiğiniz, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olma yolunda ilerlediğiniz ve bu uğurda zaman zaman yorulduğunuz okullar bugün tatile girdi" dedi.
Vali Tapsız, "Sevgili öğrenciler, sizler bizim için değerlisiniz, karnelerdeki rakamsal ifadeler sizi tam anlamıyla tabi ki ifade etmez ve sizin değeriniz oradaki rakamlarla ölçülemez. Öğrencilerimizin karnelerinde hem kendilerini hem de velilerini üzen notlar olabilir Çocukların eğitim sürecinin bir yarışa dönüştürülmemesi gerekir. Tüm çocuklarımızın, biz onlara gereken desteği ve güveni verdiğimiz takdirde, gelecekte çok başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Bu konuda velilerimizin gereken duyarlılığı ve anlayışı göstermelerini özellikle rica ediyorum. Sizler bizlerin yani ülkemizin aydınlık geleceğisiniz. Gelecek dönemde aranızdan toplumun her kademesinde görev alacak kişiler olacak. Ama bizler için en önemlisi, sizlerin sağlıklı sıhhatli olmanız, iyi bir evlat, iyi bir öğrenci ve iyi bir insan olmanız. 2012 2013 Eğitim Öğretim yılında Kilis'te; 207 adet okulda, 1.248 derslikte; 32 bin 440 çocuğumuz öğrenim görmektedir. Bu vesileyle öncelikle çocuklarının eğitiminde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bütün anne ve babaları tebrik ediyorum. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi kutluyor, iyi tatiller diliyorum" diye konuştu.
(MAD-MAD-Y)

25.01.2013 13:30:38 TSI

Editör: Wan Haber