İstanbul-Kilis Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yaşar Aktürk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Suriyelilere 100 ton un yardımında bulunuldu.
Geçen hafta İstanbul'da gerçekleştirilen İstanbul-Kilis Vakfı Olağan Kongresi'nde Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ile Vali Süleyman Tapsız'ın Suriyelilere yönelik olarak yardım talep etmesi üzerine İstanbul-Kilis Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yaşar Aktürk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Kilis'teki Suriyeliler için 100 ton un ile Kilisli vatandaşlara yönelik olarak 3 bin 500 adet gıda paketi gönderildi. Grand Aykanat Plaza bahçesine kamyonlarla gelen unların ekmek yapılarak günlük Suriyelilere dağıtılacağı bildirildi.
Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut yaptığı açıklamada, Kilis halkının Suriye'deki olaylardan kaçan Suriyelilere yönelik dünyada eşi benzeri olmayan bir paylaşım gerçekleştirdiğini belirterek, "Kilis'te oturmayıp, yıllardır Kilis'i her konuda destekleyen değerli Kilis Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yaşar Aktürk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ricamız üzerine 100 ton unu bizleri kırmayarak Suriyeli misafirlere ve Kilis halkına dağıtılmak üzere gönderdiler. Yaşar Aktürk tarafından 3 bin 500 adet koli yaptırarak, içerisinde gıda malzemelerinin bulunduğu kolileri Suriye halkına ve Kilisli fakirlere dağıtılmak üzere gönderecekler. Kilis halkına yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Gelen unlar ekmek yapılarak Suriyelilere dağıtılacak. Unların bir kısmı da Kilisli fakirlere dağıtılacak. Günde ortalama olarak 1 ton unu ekmek yaparak dağıtmayı planlıyoruz" dedi.
İstanbul-Kilis Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yaşar Aktürk'ün göndereceği yardım malzemelerine ek olarak kendilerinin de 2 bin koli yaptırarak dağıtılacaklarını belirten Bulut, "Burada Kilisli fakirlere de dağıtacağız. Yani hem Suriyelilere hem de Kilis'te yaşayan fakirler bu yardımları alacak" diye konuştu.
Bu arada Grand Aykanat Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aykanat ise, 5 bin TL yardımda bulunacaklarını belirtti. Unların Kilis'e gelmesi nedeniyle hazırlanan programa İstanbul-Kilis Vakfı Mütevelli Heyeti adına Ali Gündoğmuş ile Grand Aykanat Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aykanat katıldı.
(MAD-MAD-Y)

29.01.2013 13:49:23 TSI

Editör: Wan Haber