Peşaver kentinde Kissa Kavani isimli çarşıda bulunan kiliseye sabah saatlerinde intihar saldırısı düzenlendi.
 
Kiliseye giren bir intihar bombacısı Pazar ayini sırasında kendisini havaya uçurdu.
 
Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 60'tan fazla kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda 120 kişi de yaralandı.
 
Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
 
Olay sırasında kilisede 500’den fazla kişinin bulunduğu öğrenildi.
 
Saldırganın bir polis memuru üniformasıyla kiliseye girdiği bildirildi.
 
Kiliseye yapılan intihar saldırısı, Pakistan'da Hristiyanlara yönelik en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti.
 
BAŞBAKAN'DAN KINAMA
Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif, can kayıplarından ötürü derin üzüntü duyduğunu dile getirerek, saldırıyı şiddetle kınadı.
 
Şerif, açıklamasında şunları kaydetti: "İslamiyet, bu tip terörist olayları kesinlikle lanetlemektedir ancak teröristler hiçbir dini öğreti gözetmeden masum insanları hedef almaktadır. Bu saldırı İslam'ın öğretileri ve diğer tüm dinlerin öğretileri ile bağdaşmamaktadır. Teröristlerin bu saldırıları insanlık dışı vahşettir. Saldırıda hayatını kaybeden Hristiyan ailelerin yakınlarına ve Pakistan'da yaşayan Hristiyan toplumuna başsağlığı diliyorum. Yaralıların bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyorum."
 
Öte yandan, saldırıyı şu ana kadar hiçbir örgüt üstlenmedi. Kur'an Yolu Hareketi lideri Tahir'ul Kadri, Twitter'a yazdığı mesajda, "Peşaver'de kilisede düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu bozuk demokratik sistem insanların güvenliğini sağlayamadı" ifadesini kullandı.
Editör: Wan Haber