KİLİS merkeze bu sabah Suriye'deki IŞİD bölgesinden atılan 2 kaytuşa roket mermisi düştü. Son dakika haberlerine göre, 2 kişi yaralandı.

Olay saat 08.45 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Yavuz Sultan Selim Mahallesi Dilek Sokak ile İslambey Parkı yakınındaki sokağa Suriye tarafından ateşlenen 2 roket mermisi düştü.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. İslambey Parkı yakınındaki patlamada yaralanan 2 kişi ambulansla Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

6-192.jpg

Yavuz Sultan Selim Mahallesi Dilek Sokak'a düşen roket mermisinin ise patlamadığı belirlendi. Olay yeri yakınındaki ilkokulda okuyan çocuklar ise velileri tarafından olayın ardından okuldan alınarak, evlerine götürüldü.

DAHA ÖNCE 4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden geçen 18 Ocak ile 8 Mart günleri ateşlenen roket mermileri Kilis’te bir okul ile mahalleye isabet etmiş 4 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. Bunların yanı sıra Suriye tarafından zaman zaman atılan roketler Kilis kent merkezindeki yerleşim alanlarına isabet etmiş, hasara yol açan patlamalarda yaralanan olmamıştı.

8-083.jpg

Editör: Wan Haber