Kilis, Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kent ve Suriye'deki gelişmeler nedeniyle, dünya medyasında sık sık yer buluyor.
Dünyanın birçok ülkesinden Suriye'deki olayları takip etmek ve Suriyelilerin yaşadığı konteyner kentle ilgili haber yapmak için Kilis'e gelen yerli ve yabancı televizyonlarla, Kilis adeta medya üssü olmuş durumda...
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Özel Temsilcisi Angelina Jolie, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal ile Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Kanada Vatandaşlık Göç ve Çok Kültürlülük Bakanı Jason Kenney, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı İcra Direktörü Ertharin Cousin'in Kilis'teki konteyner kente gelmesi ve son olarak Suriyelilerin ilk kez özgürce konteyner kentte muhtar ve azalarını seçmesi dolayısıyla, Kilis dünya medyasında yer alıyor.
Kilisliler ise, Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle Kilis'e çok sayıda gelenler olduğunu belirterek, "Kilis olarak bunu lehimize çevirmemiz gerekiyor. Gelen yabancılara konteyner kent dışında Kilis'in tarihi ve turistik yerlerini de gezdirerek ekonomiye katkı sağlamamız gerekiyor" diye konuştu.
(MAD-MAD-SO-Y)

19.01.2013 13:25:02 TSI

Editör: Wan Haber