Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, bugün ülke genelinde sivil itaatsizlik gösterdiklerini, işe ve derslere serbest kıyafetle girdiklerini söyledi.
Sendika binasında basın açıklaması yapan Çağlar, 1982 model darbe ürünü, çağ dışı kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto etmek için bir araya geldiklerini söyledi. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğe dikkat çeken Çağlar, devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapılmakta olduğunu ileri sürerek, "Ense tıraşı, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu ile ilgilenen, çalışanların kot ve benzeri pantolon giyemeyeceği hükmünü içeren, inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren darbe döneminin ürünü, çağ dışı yönetmeliği tanımadığımızı haykırmak için buradayız" dedi.
Çağlar, Eğitim-Bir-Sen olarak, darbe dönemlerinin dayatmalarına uymayacaklarını ilan ettiklerini belirterek, "İnsan onurunu ve tercihlerini hiçe sayan yaptırımlar zorla yasal çerçeveye oturtulmuş olabilir ama bu yaptırımları asla meşru görmüyoruz. TBMM önünde kılık ve kıyafet yönetmeliğine dair Memur-Sen Konfederasyonu olarak başlattığımız itirazı, Eğitim-Bir-Sen olarak 81 ilde 'Kılık-Kıyafet Özgürlüğü ve Başörtüsü Yasağına Hayır' çıkışımızla devam ettirdik. Bugün ise, Eğitim-Bir-Sen olarak bir adım daha atarak, sivil itaatsizlik gösteriyor, hükümete, darbe döneminin izlerini silmesi çağrımızı yineliyoruz. Özgürlük taleplerimiz karşılanmalı, ne giyip ne giymeyeceğimizi bilecek yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve bu talebimize kulak verilmelidir. Şimdi yönetmeliği yok sayıyor, okullarımıza serbest kıyafetle giriyoruz" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

02.01.2013 15:03:55 TSI

Editör: Wan Haber