Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında yürürlüğe girecek olan okullarda serbest kıyafet dönemine öğrenci ve velilerden tepki geldi.
Silvan ilçesindeki öğrenciler 2013-2014 eğitim öğretim yılında yürürlüğe girecek olan okullardaki serbest kıyafet dönemini eleştirdi. Silvan'da lise öğrencisi olduğunu belirten Cengiz Öngül, '' Seneye yürürlüğe girecek olan serbest kıyafet dönemi başlamadan sonlandırılmalı. Öğrenciler arasında büyük bir ayrımcılık olacaktır, zengin ve fakir ayrımcılığı ortaya çıkacaktır. Okul kıyafeti öğrenciye bir kimlik kazandırır, öğrenci olduğu belli olur. Eğer seneye bu değişir ise kimin öğrenci olduğu, kimin olmadığı belli olmaz. Okula girenlerin öğrenci olup olmadığı bile belli olmaz. Okula girecek olan art niyetlileri kimse ayırt edemez'' dedi.
Silvan'da 3 çocuğunu okula gönderen Behmen Kan ise bu durumun bir yandan iyi, diğer yandan da kötü olduğunu söyledi. Kan, "İyi yönü öğrencilerin okula giderken rahat ve istediği kıyafetleri giymesi olur. Kötü yönleri ise gelir eşitsizliğinin olduğu bir ülkede böyle bir uygulamanın yapılması öğrenciler arasında zengin fakir ayrıcalığının çıkmasına neden olacaktır. Parası olan öğrenciler her gün farklı ve güzel elbiseler giyerken, fakir öğrenciler ise diğer arkadaşlarına göre daha eski kıyafetler giyecektir. Bu durum öğrenciler arasında psikolojik bir sorun oluşturur. Bu başlı başına bir sorundur, bu soruna hemen çözüm bulunmalı" şeklinde konuştu.
(İHY-AKK-Y)

06.12.2012 14:17:26 TSI

Editör: Wan Haber