CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında Reina saldırısını ve anayasa değişikliğini değerlendirdi, hükümetin politikalarını eleştirdi. ‘Anayasa referandumu’ hakkında konuşan CHP lideri, “Atatürkçüler, ülkücüler, samimi Müslümanlar, demokrasi isteyenler; Hep beraber bu anayasa değişikliğine karşı mücadele etmek zorundayız” ifadelerini kullandı. ‘Yapamıyorsan istifa edeceksin kardeşim’ şeklinde konuşan CHP’li lider ‘Annelerin feryadından bıkmadınız mı?’ diye de sordu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle: -Herkes kaygı içinde, öldürülme korkusu Türkiye’nin üstüne sinmiş durumda. Her yerde gururla söyleyebilirsiniz. İyi ki bu memlekette CHP var. İnsan sevgisi üzerinde inşa edilen bir siyaset anlayışını yaygınlaştırmak istiyoruz. Hayatı boyunca CHP’ye oy vermeyen vatandaş mağdur olduğunda onun yanında CHP var.

‘ÇÖKEN BİR DEVLETLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

-80 milyonun kabul etmesi lazım. Türkiye yönetilmiyor. Başbakan var doğru, bakanlar da var doğru. Cumhurbaşkanı da var doğru. Ama Türkiye yönetilmiyor. Devlette liyakat sistemini bozarsanız devleti çökertirsiniz. Şu anda çöken bir devlet gerçeğiyle karşı karşıyayız. Ağustos 2012, bir IŞİD komutanı söylüyor; “Bize savaşın başında katılan savaşçıların çoğunun yanı sıra techizatımız Türkiye üzerinden geldi.” Hükümet neredeydi? Musul konsolosluğumuz basıldı, 49 vatandaşımız günlerce rehin tutuldu. Başka devletlerin içişlerine karışmayın demedik mi? TIR’larla silah gönderdiler. O silahların tamamı Türkiye’ye döndü.

– Devletin savcısı, kaymakamı, rektörü, hakimi nasıl oldu da teröre teslim edildi? Bir Allah’ın kulu çıkıp da bu işin sorumlusu benim demiyor?

‘YAPAMIYORSAN İSTİFA EDECEKSİN’

– Bir üst akıl bunları yapıyor diyorlar. Bunlar hiçbir şey yapmıyorlar, her şeyi üst akıl yapıyor. Sen hükümet değil misin? Aciz durumdasın ve bunu itiraf ediyorsun. Yapamıyorsan istifa edeceksin kardeşim, istifa edeceksin!

‘ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNİN’

– Bütün bunları fırsat bilip zam yağmurunu yağdırdılar. Zam üstüne zam yağdırdılar. Kimse nasıl olsa farkına varmaz, giydir giydirdiğin kadar. Asgari ücrete yüzde 8 zam yaptılar. Duyduğumda açıklama yaptım, dedim ki; 1404 lirayla sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvekilleri bir ay geçinsinler. Bunu sordum. Vay sen misin bunu soran. Çalışma Bakanı, “Kılıçdaroğlu’nun duygusal tahrik edici açıklamasını doğru bulmuyorum.” Bir ay dene, bir ay; geçinebilecek misin?

ANADOLU AJANSI’NI ELEŞTİRDİ

– Anadolu Ajansı köprü geçiş ücretleri güncellendi diyor. Sevsinler senin güncellemeni. İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüse zam yapmış. Anadolu Ajansı “İzmir Büyükşehir Belediyesi zam yaptı” diyor. Çok daha küçük bir zammı, ‘güncelleme’ değil ‘zam’ olarak veriyor. Anadolu Ajansı’nın genel müdürüne sesleniyorum. Sen devletin memuru musun, iktidarın kölesi misin! Oturup adam gibi haber yapacaksın.

–  Esad’a Esed diyen adamlar gidip Esad’ın anayasasını getirip, TBMM’den geçirmek istiyorlar. 140 yıllık parlamento geleneğimizi yer ile yeksan etmek istiyorlar. Tarihe bağlı değilsiniz, tarihi inkar eden insanlarsınız. Bir tarihimizle gurur duyarız. Ama bu anayasa değişikliğinin demokrasi açısından büyük bir ayıbı var. Bazı AKP’li milletvekilleri değişiklik metnini görmeden imza attılar.

– Bu anayasa değişikliği CHP’nin sorunu değildir. Atatürkçüler, ülkücüler, samimi Müslümanlar, demokrasi isteyenlerin ortak sorunudur. Hep beraber bu anayasa değişikliğine karşı mücadele etmek zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan sizden rica ediyorum. Lütfen bu anayasa değişikliğini geri çekiniz. Türkiye’ye en büyük hizmeti yapmış olursunuz.

‘AHMET ŞIK’LA GURUR DUYUYORUZ’

– Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan aramıza hoş geldiniz. İçeridekilerin gönlü rahat olsun. Dışarıdakilerle içeridekilerin arasında pek fark yok. Dışarıdakiler yarı açık bir cezaevinde yaşıyorlar. Ahmet Şık tutuklandı. FETÖ mağduruydu Ahmet Şık. Namuslu bir gazeteci, her zaman yanındayız. Onunla gurur duyuyoruz. (Gazeteduvar)

Editör: Wan Haber