Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hülya Avşar'ın Ak Saray hakkındaki açıkalmalarına ilişkin soruları yanıtladı.


 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adı Milli Eğitim Şurası olmakla beraber bu milli bir şura değil, gayrı milli bir şura. Türkiye'nin geleceğini düşünmeyen, bilimsel yayınları kısıtlayan, çocukların fizik, matematik,kimya gibi fen dersleri öğrenmesini engelleyen, toplumu geriye götüren bir şura, bu Şura. O nedenle bu Şura'ya Milli Eğitim Şurası demek doğru değil. Gayrı milli bir şura var" dedi.

Şura'nın kararlarının büyük ölçüde uygulanamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer bu ülkeyi ileriye taşıyacaksak hep beraber mücadele etmek zorundayız. Eğitimin niteliğini, kalitesini artırmak zorundayız. Baksınlar dünyadaki uygulamalara. Norveç'e, İngiltere'ye, Amerika'ya, Rusya'ya, Japonya'ya baksınlar. O ülkelerde insanlar çocuklarına nasıl önem veriyorlar, eğitimi nasıl çağdaş hale getiriyorlar, görsünler,öğrensinler. Okusunlar, dünyayı okusunlar. Geçmişi okuyarak siz geleceği çizeceksiniz ama geçmişe takılıp kalırsanız geleceği çizemezsiniz" ifadelerini kullandı
 
"YETENEKSİZ OLAN SİYASETÇİLER"
Çocukların denek konumuna getirildiğini ve 11 yılda eğitim sisteminin 13 kez değiştiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ne oluyor bu ülkeye? Hala PISA sonuçlarında biz en sonlardayız. Bizim çocuklarımız mı yeteneksiz? Hayır, bizim çocuklarımız yetenekli. Yeteneksiz olan siyasetçiler. Ülkeyi yönetenler yeteneksiz olanlar. Çocuklarına gemi alıyorlar, bunu gayet iyi biliyorlar. Ama vatandaşın çocuğunu daha iyi eğitim alması için her türlü engeli çıkarıyorlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine ilişkin açıklamaları konusunda değerlendirmesi sorulan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın gündemde kalmak için kendisiyle tartışmak istediğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu, "Meraklanmasın ben onunla tartışmayacağım çünkü benimle tartışması ona itibar kazandırmaz. Ona itibar kazandıracak olan saraydır. Sarayında otursun. Ona yine itibarkazandıracak olan Rıza Sarraf'tır. Onu da yanınaalsın,genel sekreter yapsın. Sanıyorum daha rahat birbirlerine yakışırlar. Yan tarafına Hülya Avşar'ı da alabilir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Şurası'na ilişkin "Seçim öncesi bu tarz hassas kararların alınması, toplumda bir gerginlik oluşturma çabası olarak da değerlendirilebilir mi" sorusuna karşılık, bunu, "toplumu geriye götürme, toplumun düşünmesini engelleme çabası olarak gördüğünü" ifade etti.

"BİN 150 ODAYA KİMLERİ İSTİHDAM EDECEK"
CHP Gelen Başkanı Kılıçdaroğlu, eğitimin temel özelliğinin, çocukların nitelikli, kaliteli sorular sormasını sağlamak, merak duygularını geliştirmek, arttırmak olduğunu belirtti. Şura kararlarıyla çocukların soru sormasının engellendiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Birileri düşünecek ama onlar hiçbir zaman soru sormayacak. Eğitimi farklı bir klvara sokuyorlar. Türkiye'yi bir ortaçağ ülkesi haline getirmek istiyorlar ama bunu yapamazlar" dedi.

Başka bir gazetecinin, "Sarayın bin 150 odalı olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı, bin odalı diye biliniyordu" sözleri üzrine Kılıçdaroğlu, "Merak ediyorum bu odaları gezme fırsatı ne zaman bulacakkendisi? Bin 150 odaya kimleri istihdam edecek orada. Üçüncü dönem milletvekilliğini bitirenler acaba orada, o sarayda görev alacaklar mı" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber