Kılıçdaroğlu Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinde Ankara'daki terör saldırısından sonra İçişleri Bakanı ile Adalet Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

"Davete gitmeden önce MYK’da görüştük. Cumhuriyet tarihinin en büyük trajedilerinden biriyle karşı karşıyayız. Bu kadar acı bir olay karşısında hepimizin vicdani kanaatlerini dile getirme hakkı var.

İnsanlar bunun için suçlanmamalılar. Bu kadar ağır bir olayı yaşayan hiçbir insan bunu sindiremez. Anayasamıza göre insanlar önceden izin alarak toplantı ve gösteri yapabilirler. Buna bakalım. İzin alınmış. Bir taşkınlık yok.

Bu insanların can ve mal güvenliğini korumak hükümetin temel görevidir. Ama 95 yurttaşımız hayatını kaybetti. Üç sayın bakanın TV ekranındaki açıklamalarına şahit olduk. Bir gazeteci arkadaşımızın sorusu üzerine İçişleri Bakanı güvenlik açığının olmadığını, önlemlerin alındığını ama önlemlerin Kızılay'da alındığını, toplantı yerinde alınmadığını itiraf etti.


İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİ

Sayın Davutoğlu'na bu İçişleri Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini söyledim. Suudi Arabistan'da bile kral bu tür olaylarda belli kararları alırken, biz bu olayda kimi sorumlu olarak alacağız karşımıza? Bu işin siyasi sorumlusu kim? Sayın Bakan görevinden alınmıyorsa azledilmesii gerektiğini ifade ettim.

Adalet Bakanı'nın görüntüsü tam bir ibretlik. Toplum ağır bir travma yaşıyor, Adalet Baıkanı gülümsüyor. Adalet Bakanı o koltukta oturamaz. Sayın Davutoğlu'na ilettiğimde kendisi olayın raporunu beklediğini, ona göre karar verileceğini söyledi.

Ama bu iki bakan rapor beklenmeden görevden alınmalılar. Bu yapılmadığı taktirde, bu olay daha çok su kaldırır."

Türkiye'nin acil olarak Ortadoğu batağından çıkması gerektiğini söyledim.

BURHAN KUZU'NUN TWEETLERİNİ SORDUM
Aydın Ünal ve Burhan Kuzu'nun attığı tweetleri de Sayın Davutoğlu'na sordum. Hele hele Burhan Kuzu'nun halk kaosu seçti tweeti milli iradeye saygısızlıktır. Vampire benziyor tweetini söyledim. Sayın Davutoğlu da bana bazı CHP'lilerin attığı tweetleri söyledi. Ben gereğini yapacağımı söyledim, Sayın Davutoğlu da gereğini yapacağını söyledi.

MURAT SANCAR'A YAPILAN SALDIRI
Murat Sancak'a yapılan saldırıdan bahssettim. Bir gazetenin CEO'su silahlı saldırıya uğruyor. Bunun faillerinin derhal yakalanması gerektiğini söyledim. Sayın Davutoğlu, faillerin yakalandığını söyledi.

Digitürk'ün 7 kanalı yayından çıkarması konusunda, böyle bir karar alınamayacağını söyledim. Bir savcının keyfi üzerine karar alınamaz.

Bir mafya babasının Rize'de yaptığı miting. Kendisine söyledim; hukuk devletiyiz, demokrasiyi savunuzuyoruz. Ama bir mafya babası çıkmış miting yapıyor, oluk oluk kan akacak diyor. Bir Cumhuriyet Savcısı da çıkıp bir şey yapmıyor.

Acaba Cumhuriyet savcıları onun emrinde mi?

Sayın Selahattin Demirtaş'ın da kenarda bırakılmaması gerektiğini söyledim. Başbakan'ın bütün siyasi partilere eşit mesafede durması gerektiğini kendilerine ifade ettim. Şu endişemi de ilettim. Siyaset sistemi çözüm üretemez noktaya geliyor. Böyle bir algı oluşuyor. Ve bu algı çok tehlikeli bir algıdır. Ülkede bir sorun veya yanlışlık varsa bunu çözecek olan siyasettir. Syasetin çözüm üretemediği yönündeki algı, Türkiye'yi başka şeylere sürükleyebilir.

Bütün bu olanlara rğamen kimse umudunu yitirmesin. CHP olduğu sürece hiç kimse Türkiye'nin geleceğinden endişe etmesin. Her olayın üstüne gidiyoruz. Bütün sorunlara kavga etmeden, olgunlukla eğiliyoruz.

Editör: Wan Haber