Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şangay'da gazetecilere yaptığı açıklamada CHP'nin Suriye politikasının, "Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini belirlediği "Yurtta Barış, Dünyada Barış" politikası" olduğunu söyledi.
Çin'li yetkililerle görüşmelerinde bunu dile getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Biz hiçbir komşumuzla çatışma içine girmek istemiyoruz. Bütün komşularımızla barış içinde yaşamak istiyoruz. Kendi kültürümüzü, ticaret alanımızı büyütmek, genişletmek istiyoruz. Başka ülkelerle iyi diyalog kurmak istiyoruz. Bunları anlattım. Çinli yetkililer son derece memnun oldular ve bizim bu konudaki düşüncelerimizi de paylaştıklarını ifade ettiler" dedi.
Kılıçdaroğlu, "Çin'in BM'de önemli bir gücü var. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini dinlemekten memnun olduklarını söylediler" şeklinde konuştu.
CHP lideri ayrıca, "Başka bir ülkenin sözcülüğünü yapmak bize yakışmaz ama kendisi bunları laf edip, bunları söyleyip, kapalı kapılar ardından bazı insanlarla, bazı ülkelerle görüşüyorsa, ben ona da iki yüzlülük derim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleneğinde de tarihinde de iki yüzlülük yoktur. Biz neyi düşünüyorsak oturur onu söyleriz. Biz perdenin önüne çıkıp başka şey, perdenin arkasında başka şey söyleyen siyasal anlayışa sahip değiliz. Bu Türkiye'nin saygınlığına gölge düşürür" dedi.
(ÖK-ÖK-D)

16.01.2013 13:30:12 TSI

Editör: Wan Haber