Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kemal Kılıçdaroğlu, Paris'te öldürülen PKK'lılar için Diyarbakır'da düzenlenen törende taşkınlık yaşanmamasını "mutluluk verici" olarak değerlendirdi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şanghay'dan Urumçi'ye giderken Abakan bölgesinde yakıt ikmali sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Deniz Feneri e.V bağlantılı davayla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu dava, Almanya'da 'yüzyılın yolsuzluğu' olarak adlandırıldı" dedi. "Davada iki müştekiden birinin avukatlarının haberi olmadan şikayetinden vazgeçtiğinin" hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Öyle anlaşılıyor ki bizde de yüzyılın aklanması olarak ortaya çıkacak. Türkiye'de siyasal iktidarın yargı üzerindeki baskısıyla, adalet kavramı yara almıştır. Bunun en tipik örneği Deniz Feneri davasıdır. Sokaktaki sade vatandaş, adaletin unutulduğunu düşünüyor" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Paris'te öldürülen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın ailesini ziyaret ederek parti içinde tartışmalara yol açan Hüseyin Aygün ile ilgili Ankara'ya döndüğünde değerlendirme yapacağını söyledi.
CHP lideri ayrıca, Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için Diyarbakır'da düzenlenen törende herhangi bir taşkınlık yaşanmamasını da "mutluluk verici" olarak yorumladı.
(TB-İB-OK-D)

17.01.2013 18:07:31 TSI

Editör: Wan Haber