Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirilerini, "Bıraksın bu kısır çekişmeleri" sözleriyle yorumladı.
Kılıçdaroğlu, Şangay temasları sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın, Paris'te öldürülen PKK'lı kadınlarla ilgili CHP içinde bir uzlaşma olmadığı yönündeki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "İyi, kendisi Cumhuriyet Halk Partisi'ni izlemekten zaten ülkenin sorunlarını izlemeye vakit bulamıyor. Zaten sorunumuz da bu" karşılığını verdi.
CHP lideri cevabının devamında şunları şöyledi:
"Sen ülkeyi yönetiyorsun. Başbakansın. Başbakanlık kimliğine sahip çıkman lazım. Bir ülke nasıl yönetilir, sorunları nedir, sorunları nasıl çözülür, enerjisini buraya harcaması gerekirken, o herşeyi bırakmış 'acaba ben Cumhuriyet Halk Partisi'ni nasıl eleştiririm,Cumhuriyet Halk Partisi'nde açığı nasıl bulurum'... Ne kadar uğraşırsa uğraşsın, ne kadar çaba harcarsa harcasın, hiçbir açık bulamayacak. Partimizin kuralları bellidir, ilkeleri bellidir. Kurallara, ilkelere uyanlarla yolumuza devam ederiz."
Kılıçdaroğlu ayrıca, " Bizim düşüncemiz bu. Sayın Başbakan'dan benim istediğim eğer gerçekten bu ülkeye hizmet etmek istiyorsa, bıraksın bu kısır çekişmeleri. Halk güzel şeyler bekliyor" diye konuştu.
(ÖK-ÖK-D)

16.01.2013 13:26:30 TSI

Editör: Wan Haber