Bulunduğu konvoy Artvin’de saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu, saldırıya rağmen programını iptal etmediğini belirtti ve “Ucunda ölüm de olsa gideceğim dedim” ifadesini kullandı. TSK’nın Cerablus operasyona da destek veren Kılıçdaroğlu, “Ordumuz Cerablus’a girdi, sonuna kadar arkasındayız, sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

Artvin’de Şavşat’tan Ardanuç’a giderken konvoyu saldırıya uğrayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gecikmeli de olsa Ardanuç’a geldi.

Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bugün buraya zorlu bir yolculukla geldik. Ardanuç’a gelirken bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Bir şehidimiz var, beni en çok üzen bu. Keşke hiç olmasaydı, o kurşunlar havaya atılmış olsaydı.

“Annenin babanın çocuğunu mezara koyması çok acıdır. Bu teröre karşı hepimiz dik ve onurlu duruş ortaya koyacağız. Hiçbir programımızı iptal etmedik. Gideceğim, ne olursa olsun gideceğim dedim. Vatandaşa söz verdim, ucunda ölümde olsa gideceğim dedim.”

“Bize cumhuriyet altın tabakta sunulmadı”
“Ne terör bizi yıldırır ne de başkaları. Bize cumhuriyet altın tabakta sunulmadı. Hiç kimse bize silah gösterecek tehdit edecek, biz de vazgeçeceğiz. Vazgeçmeyeceğiz. Canımız bu millet uğruna feda olsun.

“Cerablus operasyonuu destekliyoruz”
“Şimdi bu IŞİD denen terör örgütüne dersini vermek için ordumuz Cerablus’a girdi, sonuna kadar arkasındayız, sonuna kadar destekliyoruz.

“Bu işin siyasi ayağını da ortaya çıkartacağız”
“Şimdi bir de başımıza FETÖ belası çıktı” dedi ve olayın siyasi alanda takipçisi olacaklarını “Kimse unutmasın, o hakimleri savcıları oraya kimler yerleştirdi. Bu işin siyasi ayağını da ortaya çıkartacağız.” (İMCTV)

Editör: Wan Haber