Zanlı polis sorgusunda TBMM’ye ne zaman ve nasıl girdiğini şöyle açıkladı:

"08.04.2014 günü saat 08.45 sıralarında eşime Ankara’ya gideceğim diyerek ikametimden çıktım. Saat 09.00 sıralarında Hasanoğlan ilçesinden özel halk otobüsüne bindim, saat 09.45 sıralarında Ankara Altındağ Belediyesi’nin önünde indim. Yürüyerek Hacettepe Hastanesi önü Adnan Soygun Caddesi’nden Yenişehir sosyete pazarı önünden (Aksu Caddesi) Sosyal Güvenlik Kurumu önünden sola dönerek (Süleyman Sırrı Caddesi), Mithatpaşa Caddesi Kocatepe Cami istikametine doğru ilerledim. Sağa dönerek Ziya Gökalp Caddesi’nden bulvara kadar geldim. Trafik ışıklarından karşıya geçerek Kızılay AVM önünden Güven Park’a geldim ve Güven Park’tan saat 10.30 sıralarında Sokullu dolmuşuna binerek saat 10.45 sıralarında TBMM’ye geldim. Meclis’e Dikmen kapısına müracaatta CHP Grup Toplantısı’na katılacağımı belirterek içeriye giriş yaptım. Her hafta Salı günleri halka açık grup toplantısının olduğunu açık kaynaklardan ve kendisini CHP’li olarak bildiğim bir yakınımdan öğrendim."

ALKOLLÜ MÜYDÜ ?

“Eylem öncesinde herhangi bir alkol, uyuşturucu madde aldınız mı?” sorusuna ise zanlı, “Eylem gerçekleştirdiğim 08.04.2014 günü herhangi bir alkol, uyarıcı ve uyuşturucu madde almadım. En son 4 gün önce esrar kullandım ve daha önce de esrarla ilgili tedavi görmüştüm. Kullanmış olduğum esrarı 4 gün önce Ankara Yenidoğan Sakkalar güzergâhında herhangi bir ücret vermeden orada bulunan gençlerden durumumun sıkışık olduğunu söyledim ve onlar da bana yardımcı olmak adına bir kullanımlık (bir fişek) esrar verdiler" yanıtını verdi.

"KİMSEDEN TALİMAT ALMADIM"

Orhan Ö., saldırıyı gerçekleştirmek için herhangi bir kişiden talimat alıp almadığının sorulması üzerine ise şunları kaydetti:

"Herhangi bir kişi/kişilerden veya örgütten talimat almadım. Ayrıca hiçbir örgüt ile ilişki ve irtibatım yoktur."

Zanlı ifadesine şöyle devam etti:

"Yukarıda bana sorulan sorular hakkında hiçbir baskı ve tesir altında kalmadan avukatımın hazırlığında ifademi verdim. Ayrıca ben saldırı eylemi gerçekleştirdikten sonra polisler tarafından yakalanıp, ellerim ters kelepçelenip araca götürüldüğüm sırada önce TBMM içerisinde bulunan bayan kuaföre götürüldüm. Bu esnada ismini bilmediğim simaen tanıdığım 2 CHP milletvekili geldi, olayla ilgili ‘Niye yaptın? Seni kim gönderdi?’ gibi sorular sorduktan sonra milletvekillerinden birisi bana iki tokat attı. Bunun üzerine polisler benim tanınmamam için ve görüntü alınmasını engellemek amacıyla montum ile yüzümü kapatarak oradan çıkartıp, Meclis’in kapalı otoparkına götürdüler. Ancak otoparkta kalabalık bir grubun ortasında kaldım, bana vurmaya başladılar. Sonrasında beni polisler doblo tipi bir araca bindirip oradan uzaklaştırdılar. Meclis Lojman kapısı diye tabir edilen yere geldik ve başka bir ekip arabasına bindirilerek emniyete geldim. Beni darp eden kişi/kişilerin tespit edilmesi halinde şahıslardan davacı ve şikâyetçiyim.”

MAHKEME SEVK EDİLDİ

Öte yandan Orhan Ö., adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Editör: Wan Haber