Ege-Koop Genel Başkanı ve gazeteci-yazar Hüseyin Aslan'ın Ege TV'de 20 yıldır aralıksız hazırlayıp sunduğu ''Mercek'' programının, yeni yıldaki ilk konuğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.
Kılıçdaroğlu, 11 Ocak Cuma akşamı saat 21.00'da yayınlanacak olan programda, iki saat süresince Hüseyin Aslan'a samimi açıklamalarda bulundu. Çekimleri, Ankara'da Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında gerçekleştirilen programda gündemdeki çeşitli konular ele alındı.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununun çözümüne yönelik İmralı'da yapılan görüşmelerden anayasa çalışmalarına, Başkanlık Sistemi'nden asgari ücret politikalarına kadar çeşitli konulara değindi. Kılıçdaroğlu, İzmir ve yerel seçim sürecinde adayları belirlemeye yönelik uygulamayı düşündükleri yöntem hakkında da Aslan'a özel bilgiler verdi.
Yoğun gündemine rağmen Aslan'ın rahdevu talebini talebini geri çevirmeyen ve sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, ekonomiden iç ve dış politikaya kadar geniş ölçekte görüşlerini dile getirdi.
Programda Aslan'ın yönelttiği sorular arasında, iktidarın, terörü sona erdirmek hedefiyle yola çıkıp, teröristbaşı Öcalan ile yaptığı görüşmeler, savaş seyri içinde bulunan Suriye ile ilişkiler, tıkanan Avrupa Birliği süreci, yeni anayasa çalışmaları, Başbakan Erdoğan'ın Başkanlık Sistemi ısrarı, işsizlik sorunu, CHP'nin asgari ücret politikası, 4 4 4 eğitim modeli de yer aldı.
(FS-ERG-Y)

09.01.2013 11:45:00 TSI

Editör: Wan Haber