Dün sabah saatlerinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyon neticesinde gözaltına alınan 22 kişiden 7'si serbest bırakılırken, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Başkan Büyükerşen'e destek için yarın Eskişehir'e geleceği belirtildi.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda, dün sabah aralarında eski genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, imar ve zabıta daire başkanlarının da bulunduğu 21 kişiyi gözaltına almıştı. Evlerinde bulunmayan 2 kişiden birinin dün akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim olduğu, il dışında bulunan bir kişininse henüz emniyete gitmediği öğrenildi.
Gözaltında olan 22 kişiden 5'i dün öğleden sonra, aralarında eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Erdin Erol'un da bulunduğu 2 kişi gün gece serbest bırakılırken, gözaltında olanların ise sorgularının sürdüğü öğrenildi.
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e destek olmak için yarın saat 11.30'da Eskişehir'e geleceği bildirildi.
(KÇ-MŞ-GS-Y)

29.01.2013 14:57:20 TSI

Editör: Wan Haber