Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ile ilgili Türkiye'deki gazetecilerin durumunu değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti verilerine göre, 33 gazeteci şu an cezaevinde yine 7 bin gazeteci de işsiz" dedi. Son günlerde Kilis'e atılan roketatarlara da değinen Kılıçdaroğlu, "TIR'larla Suriye'ye silah göndermişler. Açıkça savaş suçu işlemişler. El Kaide'ye, IŞİD'e, El Nusra'ya gönderdiler. Şimdi Kilis'e atılan silahlar bunlar" ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle: 
 
 
2011 krizin yoğun olduğu dönem işsizlik oranı 8,4. 2016.. İşsizlik oranı yüzde 18. Açıklanan yüzde 11 ama...Umudunu kesenleri dahil ettiğinizde 6 milyon işsizimiz var. 4 üniversiteliden biri işsiz. Ama sanmayın ki bütün çocukları işsiz.
 
Ankara'daki beylerin çocuklarını bir eli yağda diğeri balda. Turizm sektörü tam açılmadı. Turizm açılmazsa 500 bin işsizimiz daha var. Ne olacak bu çocuklar. Bu çocuklara kim işsiz bulacak. Ülkeyi yönetiyorlar. Eee bu işsizlik ne? Bombalar yüzünden turist gelmiyor diyorlar.
 
Yakalasana... Bunlar terör örgütüne yardım yataklık ediyorlar. Hesabını soracağız. Neden Türkiye'ye turist gelmiyor. Patlayan bomba yüzünden diyorlar. Paris'te patladı. Türkiye'nin imajı bozuldu diyorlar. Ülkeyi bunlar bu hale getirdiler. İşsizliği siyasi olarak istismar ettiler.
 
İşsizlik en temel sorunlarımızından biri, seçim öncesinde ailesi en kalabalık ailelerin çocuklarını aldılar. Seçim bitti bu çocukları işetn çıkardılar.
 
İşsizlik sorunu üzerine duruyorum. Çünkü çocuğu işsiz olan aileler huzursuzdur.  Kağıt toplayan çocuklarımız var sigoratsız. 
 
"Ben Diyarbakırlılara sitem etmeyeceğim de kim etsin?"
 
Güneydoğu ve Doğu'da terör var, neden var o insanlar işsiz. Bitlis fabrikasında 600 işçi çalşıyordu. Kapatılan onca insan işsiz kaldı. 
 
Diyarbakır'da birçok fabrikayı kapatıldı ve burda çalışan insanlar işsiz bırakıldı. Tunceli, Şanlıurfa, Mardin, Silvan, Sarıkamış'taki fabrikaların tamamı ya satıldı ya da kapatıldı. Buradaki çocukalar neden dağa çıktı. İşsizlik yüzünden çıktı. Bu sebepten işsizlik olayını bu kadar önemsiyor. 
 
Dönemin Başbakan Diyarbakır'da konuşıuyor. Bir genç fabrika istiyoruz diyor. Bir diyor, iki diyor, üç diyor. Başbakan dönüp şunu diyor. Bak kardeşim AK Parti burada fabrika yapmayacak. Hapishane yapacağız diyor. Hapishane yapacam diyen Başbakan'ı, Diyarbakırlılar alkışladı. Ben Diyarbakırlılara sitem etmeyecem de kim sitem edecek.
 
'33 milyar liranın hesabını soracağım"
 
Bugünlerde TBMM'yi büyük bir ahlaksızlığa ortak etmek istiyorlar. Hehimizin evinde elektrik var. Faturalarda kayıp ve kaçak bedeli yazılıydı. Faturayı kime kesiyorlar, faturayı düzgün ödeyene. Kaçıranı bul, bir daha kaçırmasın. Önemli değil diyorlar. Faturayı kime keseceğiz, gariban vatandaşa.
 
Kayıp kaçak bedeli geldiği zaman tüketici dernekleri mahkemeye gitti. Ben niye bunu ödeyeceğim diye. Mahkeme vatandaşı haklı buldu. Kim kaçırıyorsa onu bulun alın. Yargıtay da vatandaşı haklı buldu. Kaç lira sizden haksız yere alınan para 33 milyar lira. Yargıtay kararı çıktı. Bu paranın geri ödenmesi kararı çıktı. Meclise kanun getiriyorlar. 'O parayı almayalım. Yine hırsızlara iade edelim o parayı' diyorlar. Hesabını sonuna kadar soracağım.
 
El Kaide'ye, El Nusra'ya, IŞİD'e gönderdikleri silahlar şimdi Kilis'i vuruyor  
 
Gaziantep'e bakın, terörün olmadığı yerdi. Bütün Ortadoğu'yu besliyordu. Şimdi Gaziantep'in ortasında bomba patlatıyorlar. O güzelim kenti terör batağının ortasına sürüklediler. Kim yapıyor?
 
Bu işler akılla çözülür. Allah bize niye akıl vermiş?
 
TIR'larla Suriye'ye silah göndermişler. Açıkça savaş suçu işlemişler. El Kaide'ye, IŞİD'e, El Nusra'ya gönderdiler. Şimdi Kilis'e atılan silahlar bunlar.

Editör: Wan Haber