ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu görevden almasını istedi.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, hükümetin tavrını sert sözlerle eleştirdi. "Çapsız adamımız Gazze'ye ağlamaya gitti. Emin olun yapmacık fotoğraf." diyen Kılıçdaroğlu, "Ağlayacaksan binlerce şehit ailesi var, onlara sarıl ağlasaydın bari. Efendim ateşkes sağlandı, iki saat sonra Gazze'ye bir füze daha. Rol kaparsan böyle olur. Obama, Mursi için 'keskin bir nişancı, ne söylediyse yerine getirdi' diyor. Mursi'nin başarısı var. Bizimkiler rol kapmaya çalışıyor. Bu ülkenin insanları bunu yemez. Bir şey yapmayacaksan Davutoğlu'nu görevden al." dedi.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, her yurttaşın sorunları bulunduğunu, Türkiye'nin bilimden koparıldığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, "Türkiye çağdaşlıktan koparılıyor. Türkiye özgürlüğe muhtaç. Türkiye bağımsız medyaya muhtaç. İşin özü şu Türkiye CHP'ye muhtaç." diye konuştu. CİHAN

Editör: Wan Haber