Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'nın YÖK yasa taslağına ilişkin açıklamalarına tepki göstererek, "Bu YÖK Başkanı'ndan bu ülkeye bir yarar gelmez" yorumunda bulundu.
Kılıçdaroğlu, Şangay temasları sırasında, öğretim üyelerinin derslere türban ve sakalla girmesinin önünü açacak taslakla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Şimdi Çin Halk Cumhuriyeti'ndeyiz. İşadamlarımız burada. Türkiye'de üretimi nasıl artırabileriz onu düşünüyoruz, işadamlarımız Çinli işadamları ile temasa geçtiler. Ne kadar güzel şeyler yapıyoruz. Ama Türkiye, kendi iç işine, kendi çapraşık işine dönerek zaman kaybediyor. Bu doğru değil" dedi.
"BU YÖK BAŞKANI'NDAN ÜLKEYE YARAR GELMEZ"
Kılıçdaroğlu, Hepimiz bu ülke için neler yapmılıyız, onun mücadelesini yapmalıyız. YÖK Başkanı önce durup bir kendisine baksın. Şu üniversitelerin hali nedir, öğretim üyelerinin sorunları nedir, üniversite öğrencilerin sorunları nedir, üniveritelere nasıl
daha fazla kaynak ayırabiliriz, bilim toplumunu nasıl yakalayabiliriz. YÖK Başkanı'nın düşünmesi gereken bu, YÖK Başkanı başka şeyler düşünüyor. Dolayısıyla bu YÖK Başkanı'ndan da bu ülkeye bir yarar gelmez" ifadesini kullandı.
CHP lideri ayrıca, " Tasarıyı önce öğretim üyeleri oturur kendi aralarında konuşur, tartışırlar, akademisyenler, üniversiteler konuşurlar, sonra biz siyasetçiler olarak değerlendiririz. Bugünden, bir sözden, bir cümleden yola çıkarak görüş bildirmeyi doğru bulmuyorum" diye konuştu.
(ÖK-ÖK-D)

16.01.2013 13:25:52 TSI

Editör: Wan Haber