Kıbrıs Rum kesimindeki Larnaka Havaalanı'nda kendisine üst araması yapmak isteyen Rum polisine attığı tokatla olay olan ve önceki gün de Rum Dışişleri Bakanlığı'nın alenen özür dilediği Mısır'ın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Menha Mahrous Bakhoum'a havaalanının VIP çıkışını kullanarak ülkesine gitme izni verildi.
Güney kıbrıs'ta yayınlanan Fileleftheros gazetesi haberinde, Rum makamlarının, yaşanan olaydan sonra Bakhoum'un AB kurallarına göre sadece devlet ve hükümet başkanlarının kullanabildiği VIP çıkışından ülkesine dönmesine izin verdiklerini yazdı.
Habere göre Mısır'la ilişkilerinin bozulmasını istemeyen Rum hükümetinin Bakhoum'dan özür dilemesine tepkiler de geldi.
Rum Polis Birliği başkanı Andreas Simeu dün yaptığı açıklamada, Rum hükümetinin, araştırmanın sonucunu beklemeden özür dilemesini kınayarak devletin saygınlığının kalmadığı yorumunda bulundu.
Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi de konuya ilişkin açıklamasında Dışişleri Bakanlığının, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın talimatıyla özür mesajı yayınlamasını "fiyasko" olarak nitelendirdi.
Simerini gazetesi, Dışişleri Bakanlığı'nın araştırma sonucunu beklemeden özür dilemesinin en büyük sebebinin, iki ülke arasında mevcut Münhasır Ekonomik Bölgelerin (MEB) belirlenmesi konusunun etkilenmemesi olduğunu belirtti.
(MG-İB-D)

04.01.2013 17:07:59 TSI

Editör: Wan Haber