Ekonomik krizin giderek daha çok tesirli olduğu Kıbrıs Rum Kesimi'nde, vatandaşların çoğunun gelecekle ilgili pek bir beklentileri olmadığı, kötümser oldukları, bazılarının adadan göç etmeyi bile düşündükleri belirtildi.
Güney Kıbrıs'ta yayınlanan Alithia Gazetesi; "2013 Mü? Gitsin" başlığıyla verdiği haberinde, Güney Kıbrıs'ın çeşitli bölgelerindeki sıradan vatandaşlardan gelecek, ekonomik kriz, Rum başkanlık seçimleri gibi konularda aldığı görüşleri aktardı. Gazete, ekonomik krizin, hayallerini paramparça etmesiyle vatandaşların 2013'le ilgili beklentilerinin çok az olduğuna dikkat çekti. Gazeteye göre, vatandaşların görüşlerinden bazıları şunlar:
"'2013 yılı daha kötü olacak', 'En büyük mesele işsizlik', 'Önümüzdeki yılın 'var olacağını' düşünmüyorum', 'Yapılan yanlış uygulamalar ekonomiyi o kadar aşındırdı ki herhangi bir yükseliş ütopik geliyor', 'Kıbrıs, ekonomik kriz konusunda çok zor anlarla karşı karşıya', 'Durumlar daha kötüye gitmeden tedbir alınması gerekiyor', 'Yetkililer elleri bağlı oturmasın, çözümler bulsun', 'Gelecek noktasında iyimserim', 'Başkanlık seçimlerinde Nikos Anastasiadis'in kazanacağını düşünüyorum', 'Tek çözüm Kıbrıs'tan gitmem ve yurt dışında iş bulmam', 'Durum biz gençler için daha kötü, çünkü gelecek belirsiz', '2013, memorandum ve Troyka'dan ötürü kesinlikle 2012'den daha kötü olacak', 'Umarım Yunanistan seviyesine varmayız', 'Ölüm mahkumu gibi bekliyoruz'.
(MG-CTŞ-AŞ-D)

25.12.2012 15:15:31 TSI

Editör: Wan Haber