Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) gezisinden dönen Saruhanlılı 10 Kıbrıs gazisini Kaymakamlık toplantı salonunda kabul ederek bir süre görüştü.
Kaymakam Otcu, kabulde yaptığı konuşmada, Saruhanlı'da 47 Kıbrıs gazisinin bulunduğunu, gazilerin 39 yıl önce görev yaptıkları KKTC'yi yeniden görmeleri için yavru vatana ikinci kez gezi düzenlediklerini ifade etti. İlk etapta 13 gazinin KKTC'ye gittiğini, geçen hafta da 10 gaziyi daha adaya gönderdiklerini belirten Otcu, 3 gün süren gezinin ardından gazilerin ilçeye döndüğünü söyledi. Gazilerin yavru vatanda anılarını tazelediklerini, 39 yıl önce görev yaptıkları toprakları yeniden gördüklerini dile getiren Otcu, "Gazilerimiz büyük bir görev yaptı. Yavru vatanda huzur ve güven ortamını sağladılar. O günden bu yana KKTC'de kimsenin burnu kanamadı. Bizlerde gazilerimizin o toprakları yeniden görmelerine vesile olduk" dedi.
Gazilerin KKTC gezisinde yaşadıkları anılarını da dinleyen Otcu, diğer ilçelere nazaran Saruhanlı'daki gazi sayısının fazla olduğunu, 5 Kore, 47 de Kıbrıs gazisi bulunduğunu hatırlattı.
(SD-ERG-Y)

12.02.2013 16:59:42 TSI

Editör: Wan Haber