Otoyol ve köprü geçişlerinde KGS dönemi bu gece 24.00 itibariyle sona erdi. Uyarılara rağmen hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler KGS ve HGS'den kaçak geçmek zorunda kaldı.
İstanbul'da otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS), bu gece 24.00 itibariyle sona erdi. Trafikte seyredecek olan araç sahipleri bundan böyle KGS yerine HGS'yi kullanacak. HGS, KGS'den farklı olarak gişelerden durmaksızın geçmeye imkan sağlıyor.
Ancak uyarıları dikkate almayan ve unutan bazı sürücüler HGS ve KGS'lerden kaçak geçmek zorunda kaldı. Bazı sürücüler uygulamaya dakikalar kala son kez KGS ile geçiş yaparken bazı sürücüler ise kaçak geçiş yapmak zorunda kaldıkları içir mağdur olduklarını ifade ettiler.
Uygulamanın hayırlı olmasını dileyen bir sürücü, "İnşallah hayırlı olur. Önemli olan insanların mağdur olmaması" dedi. Elindeki KGS kartları ile mağdur olduğunu ifade eden bir sürücü, "Şuanda elimde iki tane KGS kartım var. Mağdurum geçemiyorum şuan" diye konuştu.
Kaçak geçmek zorunda kalan bir başka sürücü ise, "Son kez geçiş yapıyorum buradan. HGS alamadım, haliyle kaçak geçiceyiz" diye konuştu.
Öte yandan, uygulamanın sonlandırılmasıyla birlikte otoyol ve gişelerdeki KGS tabelalarının söküldüğü gözlendi.
(AS-ÖZ-Y)

01.02.2013 00:52:36 TSI

Editör: Wan Haber