Hakkari KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Şerif Ateş, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 9 avukatın tutuklanmasına tepki gösterdi.
Gözaltılar ile ilgili bir basın açıklaması yapan Ateş, "Yapılan haksızlıklara karşı çıkmak, hak aramak, ezilenlerin mücadelesini vermek, masumları savunmak, ne yazık ki ülkemizde suç teşkil eden durumlar olmuştur. Konfederasyonumuzun da avukatlığını yapan, yıllardır bu ülkede hak, hukuk ve adalet alanında mücadele veren (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozğaçlı'nın da aralarında bulunduğu 9 avukat tutuklanmıştır. Tamamen hukuksuz bir şekilde yapılan operasyon ileri demokrasi nutukları atan AKP'nin kendisi gibi düşünmeyen tüm kesimleri hedef tahtasına koymakla kalmayıp toplumsal muhalefetin savunma hakkını da bertaraf etmeyi amaçladığını göstermektedir" iddialarında bulundu.
Sosyolog Pınar Selek hakkında çıkan kararı da değerlendiren Ateş, "Daha önce hakkında 2 kez beraat kararı verildiği halde Pınar Selek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 15 yıldır devam eden dava dosyasında Selek hakkında somut bir tek delilin bile olmaması da yargı skandalının diğer bir boyutunu göstermektedir" şeklinde konuştu.
(FT-Yİ-Y)

26.01.2013 11:35:12 TSI

Editör: Wan Haber