Keskinoğlu Şirketler Grubu çalışanlarına düzenlenen ve Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayhan Ergun Endüstri Meslek Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa yürütülen, "Ağır ve Tehlikeli İşlerde Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği" konulu mesleki eğitimlerde başarılı olan Keskinoğlu çalışanları, sertifikalarını aldılar.
Yapılan sertifika töreninde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Çakmak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Çetinkaya, Akhisar Kayhan Ergun E.M.L Müdürü Mehmet Aksoy, eğitimde başarılı olan çalışanlara sertifikalarını verdi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Çakmak, "6331 Sayılı Yasa gereğince İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir. Bu kapsamda Keskinoğlu şirketler grubu ile yapılan protokol ile bu eğitimler verilmiştir" dedi.
Eğitimleri veren okul olan Akhisar Kayhan Ergun EML Müdürü Mehmet Aksoy, 5 grup halinde yapılan eğitimlerde okul öğretmenlerine ve eğitim ortamını hazırlayan Keskinoğlu personeline teşekkür etti.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Çetinkaya ise, eğitimler sonunda 450 çalışanın sertifika almaya hak kazanacağını belirtti.
Keskinoğlu yetkililerince yapılan açıklamada, şirket personeline verilen bu eğitimler ile et ve et ürünleri işlemeciliğinin yanı sıra eğitim içeriğinin bir parçası olan "İş Güvenliği" eğitimlerinin de verilmesiyle mesleki anlamda nitelikli ve profesyonel personel yetiştirmenin amaçlandığı, bu eğitimlerin çalışanlara çok büyük yararlar sağladığı ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında mesleki eğitimlere devam edileceği kaydedildi.
(BG-ERG-Y)

29.01.2013 15:00:32 TSI

Editör: Wan Haber