Kırıkkale'ye bağlı Keskin ilçesinde çiftçilere çeşitli konularda eğitim verildi.
İlçeye bağlı Ceritmuminli köyünde Kırıkkale İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş tarafından çiftçilere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kırbaş'ın yanı sıra Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Güneş, Keskin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çağatay Yıldırım, Keskin İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Ali Demir, Tarım Danışmanları Demet Özlük, Seher Nagihan Nalçacı teknik personel ve çok sayıda çiftçi katıldı.
İl Müdürü Kırbaş, ülkemizde alternatif üretim konusunda çiftçilerin bilincinin yeterince gelişmediğini, bunun için Bakanlık olarak bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını ve çeşitli projelerle desteklemelerin yapılarak devam edeceğini dile getirdi.
RecepKırbaş, "Çitçilerimizin sorunlarını dinlemek ve sorunları yerinde tespit etmek amacıyla köydeki tarlaları gezerek yerinde incelemelerde bulunduk. İl Müdürlüğü olarak her zaman çiftçimizin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.
Keskin İlçe Müdürü Çağatay Yıldırım'da, hayvanların beslenmesi bakımları, ahır hijyeni, hayvan hastalıkları ile mücadele, suni tohumlamanın önemi ile Bakanlık desteklemeleri hakkında çiftçilere daha birçok konularda bilgilendirmelerde bulundu.
Toplantıda ayrıca tarım danışmanları tarafından yörede alternatif tarım ürünleriyle ilgili bilgiler verilerek, alternatif tarım ürünlerine daha çok önem verilmesi hususu üzerinde duruldu.
Çiftçilerin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından yapılan toplantı son buldu.
(AK-BÖ)

07.01.2013 18:05:23 TSI

Editör: Wan Haber