KESK kuruluşunun 17.yılında emek ve demokrasi mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini bildirdi. KESK?tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında "Dünyada ve Türkiye'de emek mücadelesi ve onun değerlerine karşı tarihte eşi görülmemiş saldırıların yaşandığı bir dönemde "Hak verilmez mücadeleyle alınır" ilkesini rehber edinerek sürdürdüğü fiili meşru mücadelesiyle kamu emekçilerinin yüz akı olan KESK'in 17. Yaşını kutluyoruz" denildi.
KESK'in 17. yıldönümü nedeni ile yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Mücadeleci kimliği ile her türlü baskı ve sömürünün karşısında yer alan kamu emekçilerinin örgütü KESK ise önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, gözaltı ve tutuklama kuşatmasına inat, mücadele kararlılığıyla hep ayakta kalmıştır. Bundan sonra da dimdik ayakta kalacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Sendikal faaliyetlerimizi suçmuş gibi gösterenlerin hapishanelerinde tutuklu arkadaşlarımıza, baskılarla KESK'i bertaraf edeceklerini sananların hevesini kursağında bırakmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Tüm kuşatma, bertaraf etme operasyonlarına karşı emek ve demokrasiden yana olan herkesin yüreğinde, beyninde, bilincinde kendine yer açan KESK, mücadelesinden asla taviz vermeyecektir. 17. kuruluş yıldönümünü 11 hizmet kolunda örgütlü olan bağlı sendikası ile omuz omuza vererek kutlayan KESK, kamu emekçilerinin tek gerçek mücadele örgütü olmaya devam edecektir. Çünkü KESK, demokratik, laik, bilimsel ve anadilinde eğitim mücadelesinin adı, karanlığı güneşi ile aydınlatan Eğitim-Sen'dir. KESK, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sağlıkta dönüşüm ve güvencesizliğe karşı yükselen SES'idir. KESK, Türkiye kamu emekçileri tarihine ilk toplu sözleşmeyi armağan eden, yerel yönetim emekçilerinin evrensel mücadele örgütü Tüm Bel Sen'dir.
KESK, vergi dairelerinde, adliyelerin koridorlarında, performansa ve angarya'ya karşı sürdürülen mücadelenin sigortası BES'tir. KESK, kültüre, sanata düşman karanlıkların sahiplerine karşı mücadele eden emekçilerin Kültür ve Sanat elçisi Kültür Sanat Sen'dir. KESK, "Madenler Halkındır Satılamaz, Elektriğe Dokunma Şalter Atar" diyenlerin enerji kaynağı ESM'dir. KESK, yaşanabilir bir doğa mücadelesinin öncüsü, bütün emekçilerin "geleceği gözetleme kulesi" Tarım Orkam Sen'dir. KESK, gelecek güzel günlerin haberini sırtındaki posta çuvalında taşıyan, tek kanallı yalana karşı kamu hizmeti yayıncılığı mücadelesinin öznesi Haber Sen'dir. KESK, yolu özelleştirmeye karşı mücadeleden geçenler arasında köprü kuran Yapı Yol Sen'dir. KESK, mücadelesini demir ağlarla ören, karanlığı yaran tren düdüğü ile her grevimizin ilk habercisi BTS'dir. KESK, "biz halkına, emekçisine zulmedenle değil haklı olanla, ezilenle aynı inancı paylaşıyoruz" diyenlerin sendikası DİVES'tir. KESK, bu ülkenin tüm insanlarının, emekçilerinin insanca bir yaşam mücadelesinin adıdır. Gücünü fiili ve meşru mücadeleden alan KESK bu ülkenin kamu emekçilerinin hak ettikleri, özlemini yaşadıkları bir ülkeye ve dünyaya kavuşacakları günü yakınlaştırma mücadelesini kararlıkla sürdürecektir. El etek öpmeden, sırtımızı bir yerlere dayamadan, rüzgar gücüyle değil rüzgara karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir."
(AY)

10.12.2012 15:23:49 TSI

Editör: Wan Haber