Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün "Keşke Demeden" projesiyle, vatandaşlar hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirilecek.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmada, bilgilendirme materyalleri ise anket şeklinde hazırlandı. İş yeri sahipleri, araç sahipleri ve ev sahipleri ile anketler yapılarak 100 iş yerinin güvenlik kamera sistemleri ile tedbir alması ve projeye destek verenlere yemek ve şilt verilmesi planlanıyor.
Toplum Destekli Polislik Şube Amiri Volkan Güneş, Hırsızlık Büro Amiri Serkan Taşgıl ve Güven Timleri Amiri Arif Topuz tarafından, polisevinde basın mensuplarına projeyle ilgili bilgi verildi.
Volkan Güneş, "Hırsızlığa karşı, güven timleri ve hırsızlık birimiyle beraber üçlü bir mücadeleyle 'Keşke Demeden' projemiz başlayacak. İl genelinde hırsızlıkla ilgili mücadelede vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, duyarlılığı artırmak ve diğer yapılan çalışmaları da desteklemek bazında ilimizde böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyuldu. Çalışmanın süresi 4 hafta sürecek. Hırsızların alanlarını daraltmak için tedbir almak ve alan hakimiyeti kurmak gerekir. Güven timleri, yunuslar ve hırsızlık büro amirliği alanı daraltmak için çalışma yapıyorlar. Ancak bu tedbirlere birazcık daha destek olmak için, vatandaşları bilinçlendirmek, güvenlik kamera sisteminin kullanılması ve dış kapıların kapalı tutulması gerekir" dedi.
(SO-Y)

04.02.2013 14:56:38 TSI

Editör: Wan Haber