Samsun Hürriyet Mahallesi Süleymaniye geçidinde Eğitim Sen ve KESK ortak eylem yaptı. Yapılan eylemin konusu sürgün olduğu ileri sürülen ilkokul öğretmeni Cemalettin Zeren oldu. Sloganlar eşliğinde başlayan eylem basın açıklaması ile devam etti.
Konu hakkında açıklamada bulunan Hukuk Sekreteri Bedrettin Önder " Eğitim Sen ve KESK olarak çeyrek yüzyıla yakın süregelen sendikal hak mücadelemizi durdurmak için bütün hükümetler seferber oldu. Bizler emeğiyle, alın teri ile hayatını sürdüren insanlarız. Onun içindir ki, bizim işçi sınıfının bir bileşeni olarak sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi vermemiz son derece doğaldır. Demokrasi mücadelesinin en önemli araçlarından biridir sendikalar. Bizler devletin copuna, gaz bombalarına, tazyikli suyuna göğüs gere gere mücadeleyi yükselttik. Yetmedi, 4688 gibi ucube bir sendika yasası dayattılar. O da yetmedi, hükümetlerin güdümünde sözde sendikalar kurarak bizi engellemek istediler. Ancak bizler gene buradayız. Mücadelenin tam ortasındayız. Ne yaparsalar yapsınlar, yıldıramayacaklar bizleri."dedi.
İlkadım İlçesi Alpaslan İlkokulu öğretmeni Cemalettin Zeren'in uyduruk bir olaya istinaden cezalandırıldığını ve başka bir okula sürgün edildiğini ileri süren Önder, Samsun Valisi'nin ve Milli Eğitim Müdürünün olaya el atmalarını istedi.
(EMT-GKH-

15.12.2012 15:49:01 TSI

Editör: Wan Haber