KESK’e bağlı Tarım Orkam Sen, 41 üyesinin açığa alındığını açıklayarak, karara tepki gösterdi.

Tarım Orkam Sen Merkez Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, konuya ilişkin bakanlık yetkilileriyle bir görüşme yapıldığı belirtildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Sendika Merkez Yönetimi olarak 15/12/2016 Perşembe günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle açığa alma ve ihraçlar nedeniyle bir görüşme gerçekleştirdik. Bakanlığa bağlı kurumlarda görev yaparken hukuksuz bir şekilde açığa alınan dokuz, ihraç edilen üç üyemizin görevlerine dönmesini beklerken öğreniyoruz ki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 22/12/2016 tarihli yazısı ile başta 10 Ekim katliamında terör mağduru olan Genel Mali Sekreterimiz Hıdır Demir, Tunceli İl Temsilcimiz Eren TURAN, Şanlıurfa Şube Yöneticimiz Perihan Esra ULUSOY, Kars İl Temsilcimiz Savaş GÜNEŞYÜZ, Muş İl Temsilcimiz Fatih SONDUK, Malatya İl Temsilcimiz Ali Rıza DEPREM, Ağrı İşyeri Temsilcimiz Cengiz ORUÇ, Mersin Şube Yöneticimiz Vejdi CENGİZ ve İstanbul Şube Yöneticimiz Gürol ŞİMŞEK olmak üzere toplamda 41 üyemiz FETO/PDY terör yapılanması ile ilişkilendirilerek açığa alınmıştır.”

‘GÖRÜŞME SONRASI GEREKÇE DEĞİŞTİRİLDİ’ İDDİASI

Açıklamada, şu bilgilere de yer verildi: “Telefonda görüştüğümüz Personel Genel Müdürüne üyelerimizle bu örgüt arasında ne şekilde bağ kurulabildiğini sorduktan sonra Bakanlık yazısının içeriği değiştiriliyor. FETO/PDY terör yapılanmasının yanına diğer terör örgütleri ibaresi ekleniyor, İl Müdürlüklerine ve ilgili kurumlara yeniden fakslanıyor. Soruyoruz hangi terör örgütleri? Nasıl bir bağ kuruldu? Delilleriniz nelerdi? Niçin soruşturma bile yapmadığınız çalışanları açığa aldınız? Yasal bir sendikanın üyeliği dışında hiçbir terör yapılanmasıyla bağı olmayacak üyelerimizi neye dayanarak ve ne ile iltisaklı, irtibatlı yada müzahir oldukları iddiasına hükmettiniz?” (DUVAR)

Editör: Wan Haber