Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubesi üyeleri, tutuklu mensuplarının serbest bırakılması talebiyle meşaleli yürüyüş yaptı.
Mavi Plaza İş Merkezi önünde toplanan kalabalık, ellerinde meşalelerle, Kürtçe ve Türkçe sloganlar eşliğinde Faki Teyran Parkı'na yürüdü. Burada kalabalık adına bir açıklama yapan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri (TÜM BEL-SEN) Kadın Sekreteri Suzan Çelebi, 13 Şubat 2012 tarihinde KESK ve bağlı sendikalardan 15 kadının yapılan operasyonla gözaltına alındığını belirterek, bu kişiler özgür bırakılıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Çelebi, "KESK'li kadınlar olarak 8 Mart'ın resmi tatil ilan edilmesi, başta cinsiyet ayırımcılığı olmak üzere her türlü ayırımcılığa son verecek eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir anayasa hazırlanması, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kaldırılarak Kadın ve Eşitlik Bakanlığı'nın kurulması, ülkede-bölgede yürütülen savaş politikalarına karşı, barışın hakim kılınması için bir kez daha alanlarda olma kararıyla yola çıktık" dedi.
Namık Kemal İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Gülşah Aktürk'ün öldürülmesini de kınayan Çelebi, "Bugün yine bir kadın cinayetine daha tanık olduk. Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Gülşah Aktürk, izne gittiği memleketi Konya'da sokak ortasında tabancayla vurularak öldürüldü. Gülşah Hoca'yı öldüren bu zihniyeti buradan kınıyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.
(ATL-OK-Y)

07.12.2012 19:15:30 TSI

Editör: Wan Haber