Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubesi üyeleri, iş kazalarının artık Türkiye'de cinayete döndüğünü iddia ederek, iş kazalarını protesto ettiler.
Bugün öğle saatlerinde KESK Mersin Şubesi'nde bir araya gelen üyeler, geçen günlerde Zonguldak'ta maden ocağının çökmesi sonucu ölen 8 işçi için 1 dakikalık saygı duruşunda durdular. Burada üyeler adına açıklamalarda bulunan KESK Dönem Sözcüsü Kemal Göçmen, iş kazalarının son yıllarda arttığını söyledi. 2012 yılında neredeyse her ay bir iş kazası sonucu işçilerin hayatını kaybettiğini ifade eden Göçmen, "Geçtiğimiz günlerde Zonguldak maden işletmelerinde 8 işçinin ölümü ve onlarca işçinin yaralanmasına neden olan göçük kaza olarak açıklanamaz. Çünkü orada açıkça bir cinayet işlenmiştir, kaza filan yoktur. Birçok iş kolunda olduğu gibi maden iş kolunda da taşeronlaştırma sonucu yaşanan bu cinayetlerin tek sebebi patronlar ve iş güvenliği yasasını düzenlemeyenlerdir" dedi.
İş kazalarında Türkiye'nin Avrupa'da birinci sırada yer aldığını belirten Göçmen, "Ayda 172 iş kazası olup 73 işçi ölmektedir. Oysa bu ölümleri durdurmanın çaresi çok açıktır. İş sağlığı ve güvenliği kamu sorumluluğu olarak algılanırsa, siyasal iktidar gerekli yasal düzenleme yaparsa, bu ölümlerin kader, takdiri ilahi değil, ihmal olduğu görülecektir" diye konuştu.
(KRY-Y)

11.01.2013 15:16:56 TSI

Editör: Wan Haber