KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Konfederasyonumuza ulaşan ve basından öğrendiğimiz bilgilere göre 100'ün üzerinde insan gözaltına alınmıştır. Bunlardan kaçının bağlı sendikalarımızın yöneticisi veya üyesi olduğu konusunda henüz net bir bilgiye sahip değiliz" dedi.
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 28 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in odasında yapılan arama sona ermesinin ardından KESK Genel Başkanı Özgen bir basın açıklaması yaptı. Özgen, ileri demokrasisinin her gün yaşanan gözaltı ve tutuklama furyası ile devam ettiğini belirterek, "Ancak otoriter, faşizan rejimlerde rastlanabilecek, emek ve demokrasi düşmanlığı üzerine inşa edilen, bu sözde 'ileri demokrasiye' muhalefet eden herkes gözaltına alınıyor, tutuklanıyor" dedi.
"Son bir yıldır ardı ardına yapılan operasyonlar sonucunda bugün toplam 59 yönetici ve üyemizin sendikal faaliyetlerimiz gerekçe gösterilerek tutuklanıp demir parmaklıklar ardına konulması yetmiyormuş gibi bu sabah erken saatlerde aralarında konfederasyonumuz Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in yanı sıra konfederasyonumuza bağlı sendikaların yönetici ve üyelerinin de olduğu çok sayıda insan gözaltına alınmıştır" diyen Özgen, soruşturma gizliliği gerekçe gösterilerek kaç arkadaşların gözaltına alındığı konusunda kendilerine bilgi verilmediğini söyledi. Özgen, "Konfederasyonumuza ulaşan ve basından öğrendiğimiz bilgilere göre 100'ün üzerinde insan gözaltına alınmıştır. Bunlardan kaçının bağlı sendikalarımızın yöneticisi veya üyesi olduğu konusunda henüz net bir bilgiye sahip değiliz" diye konuştu.
Özgen, "KESK olarak tüm demokratik muhalefete, üye ve yöneticilerimize yönelik yıldırma ve sindirme uygulamalarına son verilmesini, gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.
KESK Genel Merkezi'ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, KESK Genel Merkezi'nde yapılan aramayı kınayarak, "Operasyonun anlamı itibarsız hale getirme ve yapılan mücadeleyi boğma operasyonudur" diye konuştu.
(BC-ÖZ-Y)

19.02.2013 12:52:26 TSI

Editör: Wan Haber