KESK Van Şubesi'nde, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından ortak basın açıklamasını yapıldı. Basın açıklamasını okuyan KESK Van Şubesi Dönem Sözcüsü Mehmet Aydemir, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetinin neoliberal, gerici-muhafazakar, baskıcı, otoriter uygulamalarının sıklaştığı bir dönemden geçtiklerini savunarak, emekçilerin haklarını ellerinden alan, özgürlüklerini kısıtlayan küresel sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda emeğe dönük saldırıların arttığını öne sürdü. 

Emek alanında karşı karşıya oldukları yıkım politikalarının Türkiye'nin içinde bulunduğu karanlık tabloyu açıkça gözler önüne serdiğini ifade eden Aydemir, "İşini kaybetme tehlikesini, sendikasızlaşmayı, koruyucu düzenlemelerden yoksun kalmayı, çalışanın kendisi ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için düşük geliri beraberinde getiren bu düzenlemeler kamu alanında da yaygınlaştırılmaktadır. AK Parti’nin ısrarla gündemde tuttuğu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki kapsamlı değişikliklerle tüm kamu emekçileri taşeron, esnek, performansa dayalı, güvencesiz ve kuralsız bir çalışmanın ucuz iş gücü haline dönüştürülmek istenmektedir" ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşme döneminde ifade ettikleri temel talepleri doğrultusunda bütçeden haklarını almak için mücadelelerini yükselteceklerini vurgulayan Aydemir, “Bu kapsamda taleplerimiz karşılanmazsa 19 Aralık 2013 Perşembe günü AK Parti hükümetini uyarmak için grevde olacağız. Bütçeden hakkımızı alana dek mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber