Şehir merkezinde bulunan esnaflar sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden ötürü çözümü jeneratörlerde bulurken, üst katlarda olan esnafların ise böyle bir şansı olmuyor. Konuya ilişkin serzenişte bulunan lokanta işletmecisi Süleyman Şirp; "Lokantamız doğalgaz sistemi ile ısınıyor. Ancak elektrikler kesilince ısınma problemi oluyor. Mekan soğuk olunca da müşteri gelmiyor" dedi.

Kentte yaşanan elektrik kesintileri 2016 yılına girdiğimiz bu günlerde de devam ediyor. Herkesi etkileyen elektrik kesintileri, doğalgaz sistemi ile ısınan yerleri ise tamamen işlevsiz bırakıyor. Şehir merkezinde dükkanı bulunan ve son zamanlarda iş yapamaz duruma gelen esnaflar, elektrik kesintilerinin de kendilerini büyük bir mağduriyete sürüklediğini belirtiyorlar.

"İŞ YAPAMIYORUZ"

Havaların soğuk olduğunu ve az sayıdaki müşterinin de sıcak mekanları tercih ettiğini belirten esnaflar, elektrik kesintisi ile doğalgaz ısıtma sistemlerinin de devre dışı kaldığını ve dükkanların soğuktan durulmayacak duruma geldiğini belirtiyorlar. Büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldıklarını belirten esnaflar, elektrik kesintilerinin de buna tuz biber olduğunu vurguluyorlar.

Alt kattaki esnafların geçici çözüm olarak jeneratör kullandığı kentte, üst kattaki esnafların ise jeneratör sesinden dolayı böyle bir şansı olmuyor.

"ELEKTRİK KESİLİNCE MÜŞTERİ KALMIYOR"

Konuyla ilgili gazetemize konuşan bir lokanta işletmecisi olan Süleyman Şirp şu şekilde serzenişte bulundu; "Lokantamız doğalgaz sistemi ile ısınmakta. Ancak elektrik kesintisi olduğu zaman bu sistem devre dışı kalıyor. İçerisi soğuyunca da müşterilerimiz lokantayı terk ediyorlar. Sipariş verenler dahi soğuğa daha fazla dayanamayıp çıkıyorlar. Her kesinti sonrası yüzde 90 müşteri kaybına uğruyoruz. Bu durum da bize yüklü miktarda maddi zarar veriyor. Özellikle son zamanlarda sık sık meydana gelen elektrik kesintileri bizi iş yapamaz hale getirdi. Çalışan 25 personelimiz var, bunların ücretlerini dahi çoğu zaman ödeyemiyoruz. Bununla beraber kiramızı ve diğer giderlerimizi de karşılayamıyoruz. Elektrik kesintisi olduğu zaman VEDAŞ'ın çözüm merkezini arıyoruz, maalesef dakikalarca telefonda bekletildiğimiz halde bir muhataba ulaşamıyoruz. VEDAŞ'tan beklentimiz bir an önce Van'daki bu elektrik sorununa kalıcı çözüm bulmasıdır. Aksi takdirde böyle devam etmesi durumunda zaten zor günler geçiren esnaflar kepenk indirmek durumunda kalacaktır."

Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber