CHP Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu İğneada'yı yeniden Meclis gündemine taşıyarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a yazılı bir soru önergesi yöneltti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar
Kesimoğlu yaptığı yazılı açıklamasında;
"Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, 7/11929 sayılı yazılı soru önergesine 29 Kasım 2012 tarihinde cevap verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak Emba adlı şirket tarafından yapılacak olan "Trakya Entegre Termik Santrali"nin projesine "Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planına aykırı olması nedeniyle ÇED Raporu Özel Formatı verilmemiştir. Ancak, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın son açıklamasında "Trakya Emba Termik Santralı" için "üretim lisansı" başvurusunun inceleme-değerlendirme sürecinde olduğunu açıklamıştır" dedi.
İğneada Beğendikte planlanan söz konusu termik santralle ilgili iki Bakanlıktan farklı açıklamalar gelmesinin nedenini öğrenmek isteyen Kesimoğlu Bakan Bayraktar'a şu soruları yöneltti:
"Termik santralle ilgili bir belirsizlik söz konusu mudur?
Santral projesinin yenilenerek santral için sürecin yeniden başlaması söz konusu olabilir mi?
Bu doğrultuda size yapılmış yeni bir başvuru bulunmakta mıdır?"

21.01.2013 13:33:46 TSI

Editör: Wan Haber