Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu 31 Ocak 1990 yılında evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda ölen Muammer Aksoy'u, özlemle andıklarını bildirdi.
Kesimoğlu Aksoy'un öldürülmesinin 23. Yılında yayımladığı mesajda;
"Aksoy, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanıydı. Türk Hukuk Kurumu Başkanlığı ve CHP milletvekilliği de yapan Prof. Dr. Muammer Aksoy, Atatürk ilkelerinin ve laikliğin yılmaz savunucusuydu. Bugün "ulusalcı" dediğimiz anlayışın en önde gelen isimlerindendi. Atatürk'ün önderlik ettiği bağımsızlık mücadelemizi ve gerçekleştirdiği devrimi sindiremeyenler O'nu alçakça katlettiler. O, demokratik ve laik Cumhuriyet için yiğitçe canını verdi.
Dün O'nu katledenler bugün de Aksoy'un fikirlerini linç etmek istiyorlar. Atatürkçüleri uydurma delillerle, hukuku katlederek tutukluyor, zindanlarda tutuyorlar. Tutuklayamadıklarını ya işten attırıyor ya haklarında medya aracılığıyla büyük karalama kampanyaları yürütüp itibarlarını kaybetmelerini sağlamaya çalışıyorlar. Esas amaçları ise aslında bu kişilerin fikirlerini itibarsızlaştırmaktır. Kardeşlik, ulusal bütünlük, bağımsızlık fikirlerini itibarsızlaştırmaktır. Gerçek hedefleri ise Mustafa Kemal Atatürk'tür.
Ancak ne olursa olsun, hiç kimse bu halkın bağımsızlık, kardeşlik ve beraberlik, bütünlük, Cumhuriyet aşkını yok edemez. Hiç kimse bu halkın Mustafa Kemal Atatürk'e sevgisini yok edemez.
Bunu 1919'da anlamamış olanlara, 29 Ekim 2012'de Ulus Meydanını görmezden gelenlere her fırsatta anlatacağız. Aksoy'ların açtığı yoldan yürümeye devam edecek asla ve asla yılmayacağız" kaydetti.

(ŞG)

31.01.2013 12:42:10 TSI

Editör: Wan Haber