Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu; "Kubilay devrimin, gericiliğe karşı mücadelenin simgesi haline gelmiştir" dedi.
Kesimoğlu, Mustafa Fehmi Kubilay'ın öldürülmesinin 82. Yılında yayımladığı mesajda şunları kaydetti;
"Devrim Şehidimiz, öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın gericiler tarafından katledilmesinin 82. yıldönümünde Kubilay'ı O'nun gericiliğe karşı kararlılığını bütün dünyaya bir kez daha duyurarak saygıyla anıyorum.
1930 Menemen olayı, Cumhuriyete ve devrimlere karşı kalkışılmış en büyük irticai ayaklanmaydı. Gericilerin emperyalist güçleri arkasına alarak giriştikleri ayaklanma bastırılmış, tüm yurttaşların tepkisi ile karşılanmış ve halkın Cumhuriyet değerleri etrafında kenetlenmesiyle sonuçlanmıştır. Kubilay devrimin, gericiliğe karşı mücadelenin simgesi haline gelmiştir.
Bugün, Menemen katliamını örgütleyenler ve ayaklanmaya katılanların zihniyeti yine iş başındadır. Cumhuriyet Devrimleri tek tek yıkılmak, eğitimden sağlığa kadar her alanda gericilik hakim kılınmak istenmektedir. Gericiliğin hedefinde dün nasıl devrimler varsa bugün yine devrimler vardır!
Ancak, bir mum ışığının bile parçaladığı karanlığın, Cumhuriyetin aydınlığını boğma ve yok etme şansı asla olmadı, olmayacaktır! Cumhuriyete her zaman sahip çıkan bu halk Onun yıkılmasına asla göz yummayacaktır. Aydınlanmanın simgesi Kubilay, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. "

(ŞG-MC)

23.12.2012 13:33:41 TSI

Editör: Wan Haber