Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.
Türkiye nüfusunun yüzde 13 'ü engelli vatandaşların oluşturduğuna dikkat çeken Kesimoğlu, her gün yüzlerce vatandaşımızın çeşitli hastalık ve kazalar nedeniyle engelli hale geldiğini bildirdi.
Kesimoğlu, bir gün her insanın engelli bir birey durumuna gelebileceğini, engelli vatandaşlarımızın ve aileleri, neredeyse tüm nüfusumuzun yarısı büyük sorunlarla yüz yüze olduğunu belirterek;
"Engelli vatandaşlarımız istihdama katılmak, eğitim-öğretim alabilmek, yardıma muhtaç olmamak ve zorunlu ev hapsi sürmemek istemektedir. Başta okullar olmak üzere kamu binaları ve alanları, toplu taşıma araçları bu sorunların çözümüne uygun şekilde dizayn edilmelidir. Buna yönelik yasa çıkarılmıştır; ancak bu konuda, yasanın öngördüğü süreye de uyulmamakta, yerel yönetimlerin gerçek düzenlemeler yapmayıp göstermelik bazı düzenlemeleri yapmasına göz yumulmaktadır.
İktidar partisi artık engellilerin sorunlarına göstermelik olarak değil, gerçekten kulak vermelidir. Engellilerimizin önündeki ulaşım, erişim, istihdam engelleri derhal kalkmalı, onları sürekli rapor almaya zorlayan ve mağdur edecek şekilde değerlendiren ölçümlere derhal son verilmelidir.
Unutmamak gerekir ki, engellilerin katılımı olmadan toplumsal hayatın demokratikleşmesi ve mutlu bir toplum yaratmak asla mümkün değildir. CHP engellilerin katılımını sağlamayı ve sorunlarını çözmeyi en öncelikli görevleri arasında saymaktadır.
Bu düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, onların hakları ve sorunlarının çözümü için çalışan, emek veren herkese teşekkür ediyorum"kaydetti.

03.12.2012 10:45:53 TSI

Editör: Wan Haber