Toplantı da konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, Kendisine dönük söylenen ‘Tunceli’den gelmiş, Van’ı bilmiyor’ sözlerine tepki göstererek, ”Evet ben Dersimliyim, Dersim’li olmaktan da her zaman gurur ve onur duydum. Benim mücadelem, benim savaşım ve kavgam dün Dersim’de dedelerimi bugün ise halkımı ve çocuklarımı katledenlerle ya senin mücadelen kiminle?” diye sordu.
 

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte seçim çalışmalarını hızlandıran BDP İpekyolu İlçe Örgütü, ilçenin Yeni Mahallesi’nde 3 ayrı halk toplantısı düzenledi. Düzenlenen halk toplantısına BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ve Veysel Keser ve Türkiye Barış Meclisi üyesi Gülten Uçar katıldı. Mahallede düzenlenen halk toplantısına katılan Bidav ve Keser’i topantının yapılacağı evin önünde çok sayıda yurttaş alkışlarla karşıladı. Daha sonra yurttaşlarla birlikte eve geçen Bidav ve Keser, evde bulunan yurttaşlarla tek tek toklaştı. Yoğun katılımın olduğu toplantıyı çok sayıda yurttaş kapıda izlemek zorunda kaldı.
 

‘Benim en büyük projem halkımdır’
Burada konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı, kapısını kendilerine açan ev sahibine teşekkür etti. Seçimlerin yaklaşması ile birlikte çalışmalarını hızlandırdıklarını dile getiren Bidav, yurttaşlardan destek istedi. Kendilerini ve kentlerini yönetmek için yerel yönetime talip olduklarını ifade eden Bidav, kendilerinin uç projeleri olmadığını, en büyük projelerinin Van’da yaşayan halkların istekleri doğrultusunda yapılacak çalışmalar olduğunu dile getirdi. Halkın ihtiyaç duyduğu tüm çalışmaların yapılması için çalışacaklarını söyleyen Bidav, ”Bizler halkımızın isteği doğrultusunda, halkımızla beraber yerel yönetime talip olduk. Halkımızın istekleri doğrultusunda kentimizde çalışmalar yapacağız. Bunu yapmamız için sizlerin destekleri gerekiyor. Bu akşam burada gösterdiğiniz büyük teveccühler, bizleri çok mutlu ediyor. 30 Mart’ta hep birlikte yönetime dahil olacağız. Tüm çalışmalarımız, tüm projelerimiz ortak olacak” dedi.

 

‘Ben 90’da Van’da çalışma yaparken, o şahıs Van’ı haritada arıyordu’
Kendilerinin adaylık doğrultusunda BDP’li olduğunu dile getiren Bidav, 30 Mart’tan sonra sisyasi parti kimliklerini bir kenara bırakarak, yerel yönetimcilik yapacaklarını ifade etti.  Kendisine dönük söylenen ‘Tunceli’den gelmiş, Van’ı bilmiyor’ sözlerine tepki gösteren Bidav, ”Evet ben Dersimliyim, Dersim’li olmaktan da her zaman gurur ve onur duydum. Benim mücadelem, benim savaşım ve kavgam dün Dersim’de dedelerimi bugün ise halkımı ve çocuklarımı katledenlerle ya senin mücadelen kiminle? Sözüm ona okumuşun bir çıkıp ‘ Bu Ağrı’dan, bu Tunceli’den gelmiş, Van’ı bilmiyorlar’ diyor. O şahıs bunu iyi bilsin ki ben Van’da çalışmalar yaparken o Van’ı ismini harita da arıyordu. Benim Van’da 90’lı yıllarda yaptığım çalışmalar bellidir. Çok okumuş, biliyor ya kendisi buyursun az çok benim hakkımda da bilgi edinsin. Sonra oturup insanlar hakkında yorum yapsın” dedi.

 

‘Sakın ola ki kimse Kürt halkının sabrını sınamasın’
Daha sonra konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser, çözüm sürecine yönelik açıklamalarda bulundu. Ergenekon sanıklarının tahliyelerine de değinen Keser, AKP’nin bölge de insanlık suçu işleyenleri akladığını, ama halkın hür iradesi ile seçilmiş siyasetçileri tutuklattığı gibi vekillik ve belediye başkanlığı hakkını da ellerinden aldığını söyledi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın başlattığı çözüm süreci ile birlikte 1 yıldır insanların ölmediğini ifade eden Keser,”Sayın Öcalan genler ölmesin, anneler ağlamasın diye devlete barış eli uzattı. Bugün gençlerimiz ölmüyor, annelerimiz ağlamıyorsa bu Sayın Öcalan sayesindedir. Yine Sayın Öcalan silahlar sussun, siyaset konuşsun dedi. Evet bugün belki insanlar ölmüyor, ama AKP’de bu barışın ve güven ortamının kalıcı olması için şimdiye kadar tek bir adım atmış değil. Biz buradan kendisini uyarıyoruz, sakın ola ki Kürt halkını kandırmaya kalkışmayın. Bu size çok pahalıya mal olur. Bu barışı kalıcı bir hale getirmek için adım atın. Sayın Öcalan’da bu halkta sizden bunu bekliyor” dedi.

Editör: Wan Haber