Bir düğün salonunda temizlik işçileri ile bir araya gelen İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, birlikte bir çalışma yapmak için yola çıktıklarını belirterek, “Her şeyden önce yol arkadaşlarımızı tanımak istedik. Çünkü birbirimizi tanımazsak, değer vermesek ve birbirimizi sevmesek hiçbir iş yapamayız. Eğer ilçemiz, kentimiz kirliyse, o zaman evlerimiz de kirlidir. Bu büyük sorumluluğun farkında olmak gerekiyor” dedi.


Katı Atık Kongresi ve seçim sürecinde devamlı kenti, kadının rengi yapacaklarını ifade eden Bidav, “Evi temizleyen kadındır. Hayatı temizleyen kadın, ekolojik yaşamı da inşa edecek. Biz, güçlü bir ekibiz. Eğer başta disiplinli çalışmazsak öyle de devam eder. Birlikte ekolojik bir toplum kurmak için önce evimizden, sokağımızdan, mahallemizden başlamak gerekiyor. Hep birlikte halkımıza hizmet etmeliyiz. Halkının değerini bilmeyenler her zaman kaybetmiştir ve kaybetmeye de mahkumdur” şeklinde konuştu.


İpekyolu Belediye Eş Bakanı Veysel Keser ise yüzlerce emekçiyle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “İpekyolu azımsanacak bir yer değil. Van merkezin kendisidir. Hatta coğrafi olarak hizmet götürdüğü bölge daha büyük bir bölgedir. Bundan dolayı 270 emekçi ile temizlik hizmetini halka götürmeye çalışıyoruz. Kentimizi örnek bir kent yapmak, hepimizin elindedir. Her iş, her görev bu parti açısından kutsaldır” dedi.


Halkın sadece siyasi mesajlara bakmadığına da dikkat çeken Keser, “Halk bizim pratiğimize, terbiyemize, üslubumuza, temizliğimize ve bu kenti sahiplenmemize bakar. Burada göstereceğimiz başarı, emek ve sahiplenme, Sayın Öcalan’ın da bu halkın önüne koymuş olduğu yerel yönetimler anlayışını, demokratik özerkliği ile kendi kendini yönetmenin nasıl olduğunu göstereceğiz. Yani bu emeğinizi basit görmemeniz lazım” ifadelerini kullandı.


Temizlik İşleri Müdürü Sidar Fırat Yanık da işçilerin çalışma şartlarının istenen durumda olmadığını ifade ederek, öncelikle bunu düzeltmek için çabalayacaklarını söyledi.

Editör: Wan Haber